De Bitcoin-premie van Grayscale is gedaald tot een dieptepunt onder de nul

Published on 27 February 2021 at 14:30

De GBTC van Grayscale Investments is misschien wel de absolute marktleider, maar wordt momenteel onder de reële waarde verhandeld, aangezien de TSX Purpose Bitcoin ETF een recordinstroom ziet

Grayscale Bitcoin Trust ($ GBTC) is momenteel het grootste beursgenoteerde cryptocurrency-activum met $ 30,17 miljard aan beheerd vermogen. Het bedrijf bezit momenteel meer dan 655.730 BTC en de effecten zijn verhandelbaar in de Verenigde Staten via over-the-counter-markten.

 

 

Waarin verschilt GBTC van een Bitcoin ETF?

Het fonds werd gelanceerd in 2013 en de Grayscale Bitcoin Trust werd het geprefereerde institutionele vehikel in de VS voor BTC vanwege het ontbreken van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF).

 

 

Beleggingsfondsen worden gereguleerd door het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en zijn exclusief ontworpen voor geaccrediteerde beleggers. Desalniettemin kunnen deze na een blokkeringsperiode van zes maanden aan detailhandelaren worden verkocht.

 

 

Deze specificiteit zorgt ervoor dat GBTC-aandelen worden verhandeld boven het equivalent BTC dat in handen is van de trust wanneer er vraag is op de detailhandel op secundaire markten. Ondertussen kunnen institutionele klanten rechtstreeks bij Grayscale Investments tegen pari kopen, ongeacht de prijs op OTC-markten.

 


Soms overschreed zo'n premie 40%, wat wijst op zware koopdruk van investeerders. De situatie veranderde de afgelopen vier weken toen de Bitcoin-prijs piekte op $ 58.000 en een substantiële correctie in gang zette, waardoor de GBTC-premie tussen 5% en 10% schommelde.

 

 

Een verminderde eetlust op de secundaire markten zorgt voor een potentieel onevenwicht aangezien er momenteel geen aflossingsprogramma is voor de GBTC. Als er een manier was geweest om het terug te converteren naar BTC, zou een market maker de trustaandelen graag met korting kopen.

 


Hoewel de recente prijscrash de korting van 7% op 26 februari zou kunnen verklaren, kreeg Bitcoin in het verleden te maken met meerdere correcties van 30% zonder duidelijke impact op de GBTC-premie. Zelfs tijdens de gruwelijke bearmarkt eind 2018 handelde GBTC boven de intrinsieke waarde (NAV).

 

 

Er verschijnt een nieuwe uitdager

Hoewel voorheen geen beter alternatief werd aangeboden, lanceerde de Canadese TSX op 18 februari een Bitcoin ETF, waarmee beleggers directe blootstelling aan BTC kregen. Deze structuur stelt de market maker in staat om aandelen te creëren en af ​​te lossen, waardoor de eventuele premie of korting ten opzichte van de intrinsieke waarde wordt geminimaliseerd.

 

 

Dit keer zorgde de verkoopdruk die plaatsvond voor minder koopactiviteit van niet-geaccrediteerde investeerders. Aan de andere kant overtrof de Canadese Purpose Investments ETF in één week 10.000 BTC onder beheer, wat het succes van het instrument aangeeft ondanks een scherpe daling van de BTC-prijs.

 

 

Tenzij Grayscale Investments een inwisselingsprogramma opent, belet niets GBTC om verder te handelen onder zijn intrinsieke waarde.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.