Vier personen gearresteerd in Duitsland voor het verkopen van drugs op het Darkweb

Published on 27 February 2021 at 18:30

De Duitse douane heeft vier mannen gearresteerd die ervan worden verdacht medicijnen op recept en andere drugs te verkopen op het darkweb.

Het douane-onderzoeksbureau van Frankfurt am Main werkte samen met het Openbaar Ministerie van Frankfurt en het Centraal Bureau voor de bestrijding van internetcriminaliteit (ZIT) om de vermeende darkweb-leveranciers te onderzoeken. In een persbericht na de arrestaties zei een woordvoerder dat de verdachten minstens "een half miljoen euro hadden verdiend aan illegale transacties".

 

 

De politie nam 52.000 pillen in beslag tijdens de uitvoering van een huiszoekingsbevel
De verdachten, tussen 27 en 29 jaar oud, worden beschuldigd van het distribueren van voorgeschreven medicijnen en andere medicijnen, waaronder amfetamine en marihuana, via geheime darkweb-marktplaatsen.

 

 

Eerder deze maand voerden douane-onderzoekers huiszoekingsbevelen uit op de eigendommen van de verdachten. Tijdens de huiszoekingen vonden onderzoekers 52.000 pillen met niet-openbaar gemaakte voorgeschreven medicijnen en grote hoeveelheden van een verscheidenheid aan andere medicijnen, waaronder ongeveer twee kilo amfetamine, ongeveer 100 gram ketamine en ongeveer 300 gram marihuana.

 

 

Een woordvoerster van het onderzoeksbureau van de douane in Frankfurt:

"Dat de zogenaamde verkopers die darknet-dealers worden genoemd, geen kleine criminelen zijn, blijkt uit de minimumomzet van meer dan een half miljoen euro uit illegale transacties."

 

 

De rechtbank van Korbach oordeelde dat de verdachten in voorarrest worden gezet


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.