DE SEC BRENGT COMPLIANCE-KENNISGEVING OVER TOEKOMSTIGE CRYPTO-REGELGEVING UIT

Published on 27 February 2021 at 20:30

Terwijl de traditionele financiële wereld begint met de reguliere acceptatie van crypto-activa, brengt het proces van legitimering van digitale activa als financiële producten talloze risico's en regelgevingsuitdagingen met zich mee.

Vandaag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een document van 8 pagina's uitgebracht waarin het kader wordt beschreven waarin het bureau investeringen in digitale activa zal onderzoeken.

 

 

De SEC eist naleving van de regelgeving op gebieden variërend van bewaring, boekhouding, registratievereisten tot protocollen voor belangenconflicten, en heeft de grote tussenpersonen-dealers en investeringsadviseurs duidelijk gemaakt dat digitale activa op vergelijkbare niveaus van onderzoek zullen worden onderzocht als traditionele effecten.

 

 

De SEC verklaarde bijvoorbeeld dat het "inadequate [Anti Money Laundering] procedures, controles en documentatie observeerde" vanwege het gedecentraliseerde karakter van veel digitale activa.

 


Voor adviezen die zijn geregistreerd bij de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), zijn strikte Know Your Customer-procedures (KYC) vereist in overeenstemming met FINRA-regel 2090.

 

 

Veel van de belangrijkste onderzoeken herhalen traditionele financiële praktijken en passen ze alleen opnieuw toe op digitale investeringen. Er zijn echter ook nieuwe zorgen ontstaan ​​als gevolg van de fundamentele verschillen tussen activaklassen. Vragen zoals hoeveel controle een beleggingsonderneming zou moeten hebben over de private keys van hun cliënt, zijn een van de vele nieuwe kwesties die in de nalevingsverklaring aan de orde komen.

 


De timing van het rapport valt niet samen met een recente gebeurtenis. De prevalentie van sociale mediaplatforms in de explosieve opkomst van altcoins zoals Dogecoin heeft waarschijnlijk geleid tot discussies binnen de SEC over de mogelijke gevaren van een ongereguleerde industrie.

 

 

Desalniettemin hebben functionarissen de kennisgeving geformuleerd als een herinnering aan de risico's die aan digitale activa kunnen zijn verbonden, en de noodzaak van nalevingskaders om de gedeelde belangen van marktdeelnemers te beschermen.

 

We kunnen wel stellen dat de SEC weer regulatie als wapen gaat gebruiken om de hele markt te naaien. Overheid instanties roepen elke piek dat de markt niet gereguleerd is en dus gereguleerd moet worden. Het woord regulatie is meer een wapen van de overheid om de markt te laten crashen voor hun meesters dan dat het een doel heeft. Regulaties zijn al sprake van sinds 2011 en die worden alleen maar erger. Het doel is natuurlijk om crypto buiten spel te zetten nu overheden met hun eigen digitale valuta komen. 

 

Be aware, de SEC is een manipuleerde organisatie die alleen in dienst is voor de aller hoogste bankiers en instituties. 

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.