Vitalik Buterin stelt voor om de rente van ethereumgas te stoppen

Published on 1 March 2021 at 11:19

Als het wordt aangenomen, kan EIP-3298 populaire gasfiches zoals CHI killen.

Vitalik Buterin heeft voorgesteld gasrentes van Ethereum te verwijderen.
Met de functies "SSTORE" en "SELFDESTRUCT" van Ethereum kunnen gebruikers gas opslaan tegen lage prijzen. Door het contract te verbranden wanneer de gasprijzen hoog zijn, kunnen ze de gasvergoeding dekken.
Het voorstel zou een enorme impact hebben op "gasfiches" zoals CHI.

 

De mede-bedenker van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft een voorstel geplaatst om gasrestituties te schrappen in de update van de blockchain.
Vitalik Buterin vraagt ​​om terugbetaling.

 

Buterin plaatste deze week een voorstel, getiteld EIP-3298, op de Github-pagina van Ethereum. Hij stelt voor om gasrestituties te verwijderen voor de 'SSTORE'- en' SELFDESTRUCT'-functies in de update van Ethereum.

 


Met Ethereum kunnen gebruikers momenteel gas opslaan in slimme contracten met behulp van de SSTORE-functie. Door SELFDESTRUCT te gebruiken om een ​​slim contract te vernietigen, is het mogelijk om het gas dat in contracten is opgeslagen te gebruiken om de kosten van een transactie te dekken wanneer de gasprijzen hoog zijn. Gebruikers profiteren hier momenteel van door middel van tokens zoals CHI, gelanceerd door het team achter de 1inch Exchange.

 


Hoewel gasfiches nuttig kunnen zijn voor het bemiddelen van de gasprijs, wordt aangenomen dat gasrestituties bijdragen aan een bloat van de staat, aangezien veel contracten worden toegevoegd aan Ethereum-nodes wanneer de gasprijzen laag zijn.
ParaFi Capital-investeerder Nick Chong plaatste een gedetailleerde tweetstorm waarin hij uitlegde welke impact EIP-3298 zou hebben op het netwerk. Daarin merkte hij op dat de prijs van GST2, een ander gasfiche, en CHI dit weekend was gekelderd, met het argument dat het voorstel mogelijk een factor was.

 

 

Als het wordt aangenomen, wordt het voorstel opgenomen in de Londense van Ethereum, die ergens deze zomer gepland staat. Het kan ook het einde betekenen van gas-tokens zoals CHI en GST2, omdat ze zonder de terugbetalingsfunctie niet zouden kunnen worden gebruikt.

 

 

De gasproblemen van Ethereum 

Het voorstel van Buterin komt te midden van grote gasgerelateerde problemen voor Ethereum.
Eerder deze maand bereikte de vergoeding voor het gebruik van het netwerk een nieuw recordniveau. Op 22 februari waren de gasvergoedingen kortstondig hoger dan 1.000 gwei, wat neerkomt op ongeveer $ 346 voor een eenvoudige Uniswap-transactie.
Hoewel ze sindsdien enigszins zijn afgekoeld, blijft netwerkverstopping een grote last.

 


De problemen van Ethereum hebben waarschijnlijk bijgedragen aan het succes van Binance Smart Chain. De door Binance beheerde chain biedt een vergelijkbare ervaring als Ethereum in een meer gecentraliseerd formaat. Protocollen zoals PancakeSwap roepen elementen van DeFi op Uniswap op, en gebruikers van de keten kunnen deelnemen aan activiteiten zoals yield farming. Afgezien van het centralisatieprobleem, is Binance Smart Chain veel goedkoper in gebruik. Het heeft de afgelopen weken veel gebruikers en bouwers naar het platform getrokken; zelfs 1inch Exchange migreerde naar het netwerk.

 


Het Binance Smart Chain-verhaal leidde ook tot botsingen tussen Ethereum-toegewijden en Changpeng Zhao, de oprichter van Binance. Zhao ging naar Twitter om foto's te maken bij Ethereum.

 


"ETH is nu een netwerk voor de rijke jongens, maar binnenkort zullen die jongens arm zijn", zei hij, verwijzend naar de gasvergoedingen. Hij verduidelijkte verder dat hij dacht dat het succes van Ethereum onbedoeld tot de ondergang zou kunnen leiden.

 

 

Naar aanleiding van de opmerkingen van Zhao bleek dat iemand code had geïmplementeerd die naar Binance Smart Chain verwees naar het bloedbad op het Tiananmenplein. Er wordt gedacht dat de code is vrijgegeven om de reactie van Zhao te testen. De Chinese Communistische Partij heeft zich de afgelopen drie decennia ingespannen om vermeldingen van de protesten op het Tiananmenplein te censureren.

 


Ondanks de aanhoudende gasproblemen van Ethereum en de mogelijke dreiging van Binance Smart Chain en andere Layer 1-blockchains zoals Solana, lijkt er vooruitgang te zijn geboekt om het probleem aan te pakken. In maart wordt de Layer 2-oplossing Optimism van Ethereum serieus gelanceerd. De update belooft de blockchain-schaal te helpen via optimistische roll-ups.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.