40% van de klanten van Goldman Sachs heeft al blootstelling aan crypto, blijkt uit onderzoek

Published on 8 March 2021 at 18:00

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs bevestigt haar plannen voor cryptodesk en meldt dat 40% van de ondervraagde klanten al blootstelling

De Amerikaanse bankgigant Goldman Sachs heeft officieel zijn plannen bevestigd om een ​​cryptocurrency trading desk nieuw leven in te blazen te midden van de toenemende vraag van investeerders. (coinpower tip, neem dit soort berichten nooit letterlijk want ze vertellen alleen wat ze willen dat je hoort)

 

 

Matt McDermott, wereldwijd hoofd van digitale activa voor de wereldwijde marktdivisie van Goldman Sachs, kondigde aan dat het bedrijf toegang zal bieden tot CME Bitcoin (BTC) -futures op zijn aankomende cryptoplatform. In een Friday Exchanges bij Goldman Sachs-podcast merkte de uitvoerende macht ook op dat Goldman Sachs cryptodiensten zal aanbieden met niet-leverbare forwards, of NDF's, die in contanten worden afgewikkeld, en meestal op korte termijn, termijncontracten.

 

 

McDermott merkte op dat het cryptoplatform van Goldman Sachs in eerste instantie beperkt zal zijn tot deze twee producten en verklaarde:

"We gaan eigenlijk live met die crypto-tradingdesk, die aanvankelijk vrij smal zou zijn, maar we zullen ons concentreren op CME-futures en niet-leverbare forwards. En we verspreiden nu ook Bitcoin-inhoud naar onze institutionele klanten via ons Marquee-platform. "

 


Volgens McDermott komt de stap van Goldman Sachs naar cryptovaluta als reactie op de toenemende vraag van zijn klanten. Onder verwijzing naar een intern onderzoek onder bijna 300 klanten, zei de uitvoerende macht dat 40% van de investeerders van Goldman Sachs momenteel blootstelling heeft aan crypto. "Dat leek me eigenlijk een beetje hoog, maar ik vond dat dat een beetje een weerspiegeling was van de vraag die we de afgelopen drie tot zes maanden hebben gezien," zei hij.

De leidinggevende meldde ook dat 61% van de ondervraagde klanten van Goldman Sachs verwacht dat het bezit van digitale activa het komende jaar zal toenemen. In het bijzonder ziet 76% van de ondervraagden dat Bitcoin in 2021 eindigt tussen $ 40.000 en $ 100.000, zei McDermott. Slechts 22% verwacht echter dat Bitcoin tegen het einde van 2021 de grens van $ 100.000 zal overschrijden, merkte hij op.

 

 

Goldman Sachs wilde oorspronkelijk in 2018 een cryptohandelafdeling opzetten en maakte het plan eind 2017 bekend. Destijds zat Bitcoin op het vroegere hoogste niveau ooit, nadat het in december 2017 $ 20.000 bereikte. cryptomarkten in 2018, zou het gerucht gaan dat Goldman Sachs zijn crypto-desk-plannen heeft geannuleerd. Uiteindelijk weerlegde David Solomon, CEO van Goldman Sachs, krachtig dat de bank ooit plannen had om in 2019 een cryptohandelafdeling te openen.

 

 

In het laatste interview wees McDermott erop dat het bestaande cryptolandschap heel anders is dan in 2017 wat betreft de groeiende institutionele vraag. “2017 was in hoge mate een door de detailhandel aangedreven markt. Deze keer hebben we een enorm volume aan institutionele vraag gezien in een breed spectrum van verschillende bedrijfstakken, '' zei hij.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.