Darknet's JokerStash gaat met pensioen nadat hij meer dan $ 1 miljard heeft verdiend door middel van illegale transacties

Published on 12 March 2021 at 10:30

Crypto-speurder Elliptic zegt dat een van 's werelds meest productieve cybercriminelen op zijn eigen voorwaarden eruit is gestapt.

De crimineel achter Joker's Stash, een darkweb-marktplaats voor gestolen creditcardgegevens, heeft de operatie stopgezet en vertrekt met meer dan $ 1 miljard aan bitcoin volgens blockchain-analysebedrijf Elliptic. CoinDesk-hoofdredacteur Zack Seward noemt het "een van de weinige gevallen waarin een darkweb-cybercrimineel met pensioen is gegaan op zijn eigen voorwaarden." 


Darknet's JokerStash gaat met pensioen nadat hij meer dan $ 1 miljard heeft verdiend door middel van illegale transacties
De oprichter van "Joker's Stash", een van de grootste ondergrondse markten voor gestolen betaalkaartgegevens, is officieel met pensioen na een fortuin van meer dan $ 1 miljard te hebben verdiend, meldt Elliptic, een Brits blockchain-analysebedrijf.

 

 

Volgens een elliptische blogpost zei de pseudonieme oprichter van de site, JokerStash, dat de site op 15 februari stopt met werken. Joker's Stash werd opgericht in 2014 en kreeg snel bekendheid.

 

 

"De inkomsten van Joker's Stash kunnen worden geschat op basis van de waarde van inkomende cryptocurrency-betalingen aan zijn portemonnee, zoals te zien op de blockchain", schreef Elliptic mede-oprichter Tom Robinson. "Sinds 2015 is bijna $ 400 miljoen aan bitcoin naar de markt gestuurd, met een jaarlijkse omzet van $ 139 miljoen in 2018. De omzet daalde de komende twee jaar, wat een bredere neerwaartse trend in kaartactiviteit weerspiegelt."

 

 

Carding is het proces waarbij gestolen betaalkaartgegevens worden gebruikt om cadeaubonnen te kopen die vervolgens voor contant geld kunnen worden verkocht. Volgens het cyberbeveiligingsbedrijf Gemini Advisory beweert JokerStash alle opbrengsten van de marktplaats in bitcoin te houden.

 

 

Lees meer: ​​Meer dan 13% van de opbrengsten van Bitcoin Crime wordt witgewassen via "Privacy Wallets": Elliptic
"Als dat het geval is, dan zou de recente prijsstijging van bitcoin de waarde van de activa van [JokerStash] aanzienlijk hebben opgeblazen", schreef Robinson. "Als we uitgaan van een gemiddelde totale commissie van 20% op de verkoop, dan zouden als we bitcoin alleen gezien (de site accepteert ook litecoin en dash) in totaal minstens 60.000 bitcoins hebben meegenomen, die vandaag een waarde hebben van $ 2,5 miljard."

 

 

Elliptic merkte op dat Joker's Stash, die de klantactiviteit op 3 februari stopte, "een van de weinige criminele marktplaatsen wordt die op zijn eigen voorwaarden wordt gesloten, eerder een slachtoffer van zijn eigen succes dan als een resultaat van een schijnbare wetshandhavingsoperatie."


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.