Grin (GRIN)

Published on 17 March 2021 at 11:24

Niet lang nadat het originele MimbleWimble-papier openbaar was gemaakt, werd een ander pseudoniem papier uitgebracht met Grin. Dit werd de eerste implementatie van MimbleWimble (MW).

Grin (GGrin is de cypherpunk-helft van het MW-paar. Terwijl de ontwikkeling van Grin een paar maanden eerder dan Beam werd gelanceerd, ging hun mainnet een paar weken na Beam live. Afgezien van Twitter-trollen, zijn de twee projecten best vriendelijk en werken ze samen aan verschillende aspecten van de ontwikkeling van MimbleWimble.

 

 

Een van de meer opwindende ontwikkelingen van Grin is Grinbox. Grinbox is een ander decentraal project dat de gebruikerservaring van Grin in lijn brengt met andere privacymunten en cryptocurrencies. Concreet gebeurt dit door gebruikers een soort ‘adres’ te geven en gebruikers toe te staan ​​transacties te plaatsen terwijl de tegenpartij offline is.

 

 

MimbleWimble gebruikt iets dat "Elliptic Curve Cryptography" wordt genoemd. Dit is dezelfde technologie achter het Secp256k1 adres- /

Sign-schema dat Bitcoin gebruikt. 

 

 

Grin is een digitale valuta met behoud van privacy die openlijk is ontwikkeld door ontwikkelaars die over de hele wereld zijn verspreid. Grin heeft geen bedragen en geen adressen. Transacties kunnen triviaal worden samengevoegd.

 

 

Om de oorsprong van een nieuw gemaakte transactie te verbergen, wordt deze doorgegeven aan een subgroep van peers voordat deze op grote schaal wordt uitgezonden. Grin wordt niet gecontroleerd door een bedrijf, stichting of persoon. De coin verdeling is ontworpen om zo eerlijk mogelijk te zijn, met een emissie van 1 GRIN per seconde. Mimblewimble maakt gebruik van cryptografie om transactiegegevens uit het verleden te verwijderen zonder concessies te doen aan de beveiliging. Dit voorkomt dat Grin bezwijkt onder het gewicht van gegevens die aan een chain moeten worden gehouden.

 

Het nadeel van Grin is dat het een infinity supply heeft waardoor de prijs nooit super hoog kan worden, de huidige prijs is $0.73 en kan ook nog wat lager zelfs maar deze coin is ook wel een iets om te bewaren "just in case" want wie zich verdiept in dit protocol "mimble wimble" vernoemt naar de tover praktijken van Harry Potter zal zien dat het wel echt iets unieks is in de crypto markt en wie om fundamenten geeft is dit iets wat echt gruwelijk mooi is. 

 

 

Wij hebben letterlijk geen idee waar deze coin zal eindigen maar het bezit hiervan is voor fundament freaks zoals wij echt een kick. 

 

 

Team Coinpower 

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.