Wil jij ook rijk worden? Uit gegevens en de max supply van Bitcoin blijkt dat je slechts 0,01 BTC nodig hebt.

Published on 18 March 2021 at 21:24

Over 10 jaar zal de eindige voorraad van Bitcoin bijna uitgeput zijn, wat betekent dat holders misschien slechts 0,01 BTC nodig hebben om schat rijk te worden.

Het besparen van 0,01 Bitcoin (BTC) kost vandaag misschien slechts $ 5.00, maar volgens de huidige wereldwijde vermogensverdeling en het beperkte aanbod van bitcoin is 0,01 BTC misschien wel genoeg om iemand in de toekomst miljonair te maken.

 

 

Volgens Credit Suisse's "Global Wealth Report 2020" zijn er 51,9 miljoen individuen met een nettowaarde van meer dan $ 1 miljoen. De index houdt rekening met het nettovermogen van een persoon, samen met zijn financiële en vastgoedactiva, en al zijn schulden en verplichtingen eraf zijn gehaald.

 

Volgens het rapport leidt de VS met een redelijk ruime marge van 20,2 miljoen, of 39% van het wereldtotaal. China kwam op de tweede plaats met 11% van het wereldwijde totaal en Japan en het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland maakten elk 5% uit.

 

 

Wat interessant is, is dat deze miljonairs, ondanks dat ze slechts 1% van de wereldbevolking vertegenwoordigen (exclusief kinderen), 43% van de rijkdom van de wereld bezitten.

 

 

Het totale gezinsvermogen van deze vermogende individuen is gelijk aan $ 400 biljoen, waarvan 53% wordt vertegenwoordigd door financiële activa in plaats van investeringen in onroerend goed. Dit aantal varieert van land tot land: 64% in de VS, 44% in China en Duitsland en 22% in India.

 

 

Volgens de individuele vermogenssplitsing van Credit Suisse waren 175.700 mensen meer dan $ 50 miljoen waard. Hiervan waren 55.800 minstens $ 100 miljoen waard, en 4.410 hadden een vermogen van meer dan $ 500 miljoen.

Het eindige aanbod van Bitcoin zal binnen 10 jaar 98% bereiken

 


Bitcoin-levering en gelijkwaardige inflatie. Bron: Medium.com/@CryptoProfG
Vanaf 1 maart bestaat het totale aanbod van Bitcoin uit 18,64 miljoen BTC, waardoor er ongeveer 2,37 miljoen overblijft om te ontginnen. Over tien jaar zal de voorraad 20,6 miljoen bedragen, of 98% van de 21 miljoen munten van de totale voorraad.

 

 

Exclusief de 1,9 miljoen munten die al meer dan een decennium niet zijn aangeraakt, is er een maximale limiet van 19,2 miljoen BTC beschikbaar voor 51,9 miljoen miljonairs ter wereld.

 

 

Hierdoor blijft er 0,37 BTC over per miljonair, inclusief de nog te ontginnen munten. Een meer conservatieve veronderstelling op basis van het momenteel beschikbare aanbod en het aftrekken van bitcoins die gedurende vijf of meer jaren onbewogen zijn, resulteert in 14,57 miljoen BTC. Dit betekent dat er slechts 0,28 BTC per miljonair overblijft, wat conservatief is aangezien het aantal rijke mensen de komende 5 tot 10 jaar waarschijnlijk zal toenemen.

 

 

De overgebleven vermogende individuen zullen vechten voor 0,01 BTC

Naast de gecertificeerde miljonairs zijn er 590 miljoen mensen met een nettowaarde van meer dan $ 100.000. Deze mensen mogen niet worden genegeerd als potentiële houders, ook al is hun koopkracht minder.

 


Ervan uitgaande dat het aandeel van 43,4% in de wereldwijde rijkdom in de bovenstaande grafiek hetzelfde blijft, vertegenwoordigen de wereldwijde miljonairs 6,32 miljoen munten van de conservatieve 14,57 miljoen voorraad die nog over is. Deze verhouding betekent dat er 0,12 BTC per persoon is.

De resterende 590 miljoen individuen die momenteel $ 100.000 of meer waard zijn, zouden effectief nog eens 5,9 miljoen munten kunnen houden, wat resulteert in slechts 0,01 BTC per volwassene.

 

 

Kortom, het kopen van 0,01 BTC vandaag, ongeveer een investering van $ 500 tegen de huidige prijs, kan iemand een toppositie van 13% verzekeren. Dit komt overeen met vandaag miljonair zijn, althans in termen van het percentage eigendom van het totale Bitcoin-aanbod.

 

 

De meningen en meningen die hier worden geuit, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van CoinTelegraph. Elke investering en elke handelsbeweging brengt risico's met zich mee. U dient uw eigen onderzoek te doen bij het nemen van een beslissing.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.