DeFi project op Binance Smart Chain pleegt ‘exit scam,’ miljoenen verloren

Published on 22 March 2021 at 13:18

TurtleDex, een nieuw decentralized finance (DeFi) project op de Binance Smart Chain (BSC), heeft naar aller waarschijnlijkheid een zogeheten “rugpull exit scam” gepleegd.

In andere woorden heeft het team van het project plotseling de stekker er uitgetrokken en zijn zij met het geld van de investeerders ervandoor. Het is nieuws werd op 19 maart bevestigd door Jet Fuel Finance, een yield farming project dat samenwerkte met TurtleDex:

 

 

Het team van Jet Fuel zegt dat zij net zo geschokt zijn als iedereen. TurtleDex haalde een dag eerder via een voorverkoop op 15 maart 9.000 BNB tokens binnen ter waarde $2,5 miljoen. Deze tokens werden afgelopen week via Pancake Swap en Ape Swap omgeruild in ethereum (ETH) en vervolgens via Binance verkocht.

 

 

Inmiddels ligt de website van TurtleDex eruit en heeft het team alle sociale media-accounts van het platform verwijderd. Opvallend is dat het project onlangs nog een audit ontving waarbij geen ernstige problemen in de beveiliging werden gevonden.

 

 

Ironisch genoeg maakte het team van TurtleDex onlangs nog grapjes waarom schildpadden geen rugpull zouden kunnen plegen:

 

 

 

In tegenstelling tot Ethereum is BSC niet decentraal, maar grotendeels in handen van Binance. Er wordt nu gekeken naar Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) en of hij de slachtoffers zal vergoeden. Hij heeft echter nog steeds reactie gegeven op de situatie.

 

Check onze telegram groep voor updates 

 

Door Kevin Schijven 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.