Amerikaanse autoriteiten klagen een Canadese telecomprovider SKY aan in een crypto-witwaszaak met encrypted telefoons

Published on 23 March 2021 at 11:35

De communicatieleverancier SKY heeft juridische problemen met de Amerikaanse autoriteiten voor een witwaszaak waarbij cryptocurrencies betrokken zijn.

Een federale rechtbank heeft Sky Global aangezet omdat het naar verluidt criminele organisaties heeft gefaciliteerd om miljoenen aan cryptovaluta wit te wassen.

 

Sky Global wordt ook beschuldigd van het op afstand vernietigen van gegevens om inbeslagneming te voorkomen. Volgens de documenten verklaarde het zuidelijke district van Californië dat het in Canada gevestigde bedrijf versleutelingsapparatuur had verkocht om drugshandel naar Australië, Azië, Europa en Noord-Amerika te vergemakkelijken.

 

De rechtbank is van mening dat Sky Global de rechtsgang heeft belemmerd door een systeem te creëren, in stand te houden en te controleren waarbij het bedrijf op afstand bewijs van de illegale activiteiten zou verwijderen zodra de autoriteiten arriveerden om de apparatuur in beslag te nemen.

 

Bovendien beschuldigde de wetshandhaving de in Canada gevestigde telecomprovider ervan zijn infrastructuur voor het volgende doel te gebruiken:

Om detectie van zijn ongeoorloofde gedrag te voorkomen door onder andere zijn illegale opbrengsten wit te wassen, te communiceren met encrypted apparaten en illegaal verkregen geld over te zetten naar cryptocurrency, met name bitcoin.

 

Sky Global zou hun klanten abonnementskosten in rekening hebben gebracht van ongeveer $ 1.200 - $ 1.200 per periode van zes maanden.

 

De autoriteiten merkten ook op dat het bedrijf bitcoin (BTC) gebruikte `` om illegale transacties te vergemakkelijken '' op de website van de klanten `` om de anonimiteit van het lidmaatschap te beschermen en om het witwassen van de onrechtmatig verkregen winsten van het lidmaatschap te vergemakkelijken. ''

 

De Amerikaanse regering veroordeelt iedereen die tegen ‘ongegronde surveillance’ is, zegt de CEO
In reactie op de aanklacht wees Jean-François Eap, CEO van Sky Global, de beschuldigingen van de Amerikaanse autoriteiten af ​​en legde de volgende verklaring af:

Tot op heden hebben de autoriteiten ons nog niet op de hoogte gebracht van de procedures die in de media zijn gemeld. Aangezien ik de afgelopen week de mediaberichten heb gevolgd, zie ik met grote droefheid verstrekkende berichtgeving over wat alleen kan worden omschreven als uitholling van het recht op privacy.

 

Eap voegde eraan toe dat Sky Global “niet is opgericht om te voorkomen dat de politie toezicht houdt op criminele organisaties; het is er om te voorkomen dat iemand de wereldwijde gemeenschap in de gaten houdt en bespioneert. "

"De aanklacht tegen mij persoonlijk in de Verenigde Staten is een voorbeeld van de politie en de regering die probeert iedereen te belasteren die een standpunt inneemt tegen ongerechtvaardigd toezicht", zei hij.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.