Nederlander probeerde een huurmoordenaar in te huren op het Darkweb

Published on 25 March 2021 at 11:19

Een 37-jarige man uit Nederland gaf toe een huurmoordenaar op het darkweb te hebben betaald om zijn ex-vrouw te vermoorden. Tweemaal.

De eerste huurmoordenaar heeft hem bedrogen. Onverschrokken zocht en vond hij een andere site met diensten voor huurmoorden. Hij huurde een tweede huurmoordenaar in via de site. De tweede site, die waarschijnlijk deel uitmaakt van hetzelfde netwerk van frauduleuze sites voor huurmoorden als de eerste site, slaagde er ook niet in de deal waar te maken.

 

 

"Gelukkig voor [de ex-vrouw] had de man te maken met oplichters die hem alleen hielpen om van zijn geld af te komen", zei het Openbaar Ministerie in een aankondiging over de arrestatie.

 

 

Gesprekken met de oplichter achter de tweede site leidden wel tot zijn uiteindelijke arrestatie. De rechtshandhavingsinstanties in het Verenigd Koninkrijk kregen via een geheime methode kennis van de identiteit van de verdachte. Historisch hebben deze zaken zich allemaal op dezelfde manier ontwikkeld: een persoon die sites voor huurmoorden op het darkweb hackt, identificeert klanten en stuurt de identiteit van de verdachte naar de politie.

 

 

Autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk gaven informatie over de verdachte door aan rechtshandhavingsinstanties in Nederland. De Nederlandse politie arresteerde de man vervolgens en plaatste zijn ex-vrouw en kinderen in beschermende hechtenis. Na de arrestatie vernam de politie dat hij maandenlang had geprobeerd een huurmoordenaar in te huren op het darkweb.

 

 

De beklaagde gaf toe dat hij had geprobeerd zijn ex-vrouw te laten vermoorden. Hij beweerde dat hun stressvolle scheiding hem tot de beslissing had gedwongen.

 

 

Het Openbaar Ministerie wil dat verdachte tien jaar in de gevangenis zit voor de poging tot huurmoord.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.