Het gecodeerde app-signaal voor berichten is mogelijk verboden in China

Published on 25 March 2021 at 14:30

Signal, de gecodeerde berichtentoepassing die door miljoenen wordt gebruikt, lijkt het nieuwste doelwit te zijn van de censuurvleugel van de Chinese regering.

Signal is in veel kringen populair als een van de laatste reguliere platforms voor ongecensureerde, end-to-end gecodeerde en privégesprekken. Onder de 40 miljoen gebruikers bevinden zich drugsdealers en hun klanten, elke privacybewuste persoon, Amerikanen die 'verkeerde' meningen uiten, en kennelijk honderdduizenden mensen die om misschien dezelfde redenen in China wonen.

 

 

Greatfire laat zien dat Signal.org momenteel geblokkeerd is in China.
De cyberautoriteiten in China zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden, waardoor de reikwijdte van apps, mediakanalen en sociale mediasites die in het land zijn verboden, is uitgebreid.

 

 

De website van Signal was dinsdagochtend ook niet toegankelijk in China.

De app was vanaf dinsdagochtend nog beschikbaar in de Chinese app store van Apple en de app en website leken normaal te werken in Hong Kong.

Het persteam van Signal reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

 

 

De Cyberspace-administratie van China kon niet onmiddellijk worden bereikt voor commentaar.

De app was al niet beschikbaar in Android-winkels van derden in China, waar Google-services grotendeels worden geblokkeerd.

Bij verschillende gelegenheden was de app eerder zonder VPN in China gestopt met werken zonder dat er een reden voor was gegeven, alleen om het gebruik te hervatten.

 

 

Signal zag een wereldwijde stijging van het aantal downloads na 6 januari toen WhatsApp zijn privacyvoorwaarden bijwerkte en zich het recht voorbehoudde om gebruikersgegevens, inclusief locatie en telefoonnummer, te delen met het moederbedrijf Facebook Inc en eenheden zoals Instagram en Messenger.

 

 

Signal is in China bijna 510.000 keer gedownload op iOS en is wereldwijd 100 miljoen keer gedownload in de App Store en Google Play samen, volgens gegevensbedrijf Sensor Tower.

 

 

Tencent's alles-in-één mobiele app WeChat is China's dominante berichten-app, met zijn betalingsfuncties en andere diensten, heeft wereldwijd meer dan een miljard gebruikers.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.