CHINA STELT HET STADIUM VOOR CENTRAL BANK DIGITAL CURRENCIES, EN STELT WERELDWIJDE REGELS VOOR

Published on 26 March 2021 at 12:41

China heeft eerder deze donderdag een reeks wereldwijde richtlijnen voor digitale valuta van de centrale bank (CBDC) voorgesteld, waarin mogelijke toepassingen en implicaties van een soevereine digitale valuta worden besproken.

Nu de pandemie van het coronavirus inefficiënties in traditionele betalingssystemen blootlegt, is er een groeiende behoefte ontstaan ​​om de bestaande financiële infrastructuur te digitaliseren. Nu de dreiging dat crypto's de macht van fiat zullen omverwerpen ook dichterbij komt, zijn centrale banken over de hele wereld begonnen hun eigen CBDC's te ontwikkelen.

 

 

Mu Changchun, de directeur-generaal van het digitale valuta-instituut van de People's Bank of China, legde de nieuwe voorstellen voor tijdens een Bank for International Settlements-seminar. “Interoperabiliteit moet mogelijk worden gemaakt tussen CBDC-systemen van verschillende rechtsgebieden en uitwisselingen. De informatiestroom en de geldstromen moeten worden gesynchroniseerd om regelgevers te vergemakkelijken om de transacties op naleving te controleren ”, hij zei.de directeur-generaal suggereerde dat soevereine digitale valuta's nauw met elkaar verbonden moeten zijn, willen CBDC's een rol spelen bij het faciliteren van de wereldhandel. Onder verwijzing naar wettelijke redenen, benadrukte Mu ook de noodzaak van een naadloos datanetwerk dat tussen landen wordt gedeeld. Dit zou waarschijnlijk nodig zijn om nauwkeurig de digitale voetafdrukken bij te houden die zijn achtergelaten door instroom en uitstroom.

 

 

China leidt zonder twijfel de CBDC-race, aangezien de staat al is begonnen met testen met pilot-programma's in zijn vele provincies. Sinds het land in 2017 de handel in cryptocurrencies verbood, heeft het land grote vooruitgang geboekt bij het experimenteren met een soevereine, door de staat gesteunde digitale valuta. Eerder dit jaar ontvingen inwoners van Peking $ 1,5 miljoen dollar aan Yuan via het CBDC-programma in een vroeg stadium. Sindsdien is China blijven experimenteren, waardoor commerciële banken nu digitale portemonnees kunnen verstrekken aan inwoners van Shanghai.

 


Als China succesvol is en de eerste is die een CBDC uitgeeft, kan de 'digitale' yuan gunstiger worden voor internationale handel en betalingen - waardoor de status van de dollar als de de facto valuta van de wereldhandel verder wordt afgebroken.

 

 

Het valt nog te bezien hoe de Verenigde Staten en andere grote landen op dergelijk nieuws zullen reageren. De Amerikaanse Federal Reserve is pas begonnen met het idee van een CBDC te koesteren, omdat het beloofde later dit jaar het publiek om feedback te vragen. Zonder hun processen te versnellen, lijkt het waarschijnlijk dat de VS ver achter zullen blijven bij China in toekomstige innovatie.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.