De zwarte lijst: Marathon maakt alleen Bitcoin-transacties die volledig voldoen aan de eisen

Published on 31 March 2021 at 21:50

Marathon is van plan om vanaf 1 mei alle hashkracht om te leiden naar zijn nieuwe, regelgevende Bitcoin miningpool

Het grote Amerikaanse mining bedrijf Marathon Digital Holdings heeft de lancering aangekondigd van wat het beschrijft als de eerste Noord-Amerikaanse Bitcoin-miningpool die "volledig voldoet aan de Amerikaanse regelgeving".

 

Volgens een aankondiging van 30 maart houdt de pool zich aan de Amerikaanse anti-witwasrichtlijnen en -regels die zijn opgesteld door het Office of Foreign Asset Control of OFAC. Marathon zal ervoor zorgen dat de transacties die door zijn pool worden verwerkt, voldoen aan de wettelijke normen door technologie te gebruiken die exclusief is gelicentieerd door DMG Blockchain, waardoor overdrachten kunnen worden gefilterd.

 

Het bedrijf begint vanaf 1 mei 100% van zijn huidige hash-energie naar de nieuwe pool te leiden. De nieuwe pool van Marathon is ook van plan om vanaf 1 juni hash-power te accepteren die is gepoold van andere in de VS gevestigde miners. Tegen 2022 verwacht Marathon 103.120 te hebben ingezet. miners om 10,37 exahashes per seconde, of EH / s, naar de mining pool te sturen - gelijk aan ongeveer 6,4% van de huidige gecombineerde hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk.

 

Door transacties te vermijden die worden uitgevoerd door personen op de Specially Designated Nationals and Blocked Persons List van het Amerikaanse ministerie van Financiën, beweert Marathon dat haar activiteiten volledig in overeenstemming zullen zijn met de regelgeving.

 

De aankondiging specificeert niet hoe de technologie van DMG identificeert of transacties zijn uitgegeven door personen die op de zwarte lijst staan ​​van het ministerie van Financiën.

 

Merrick Okamoto, de voorzitter en CEO van Marathon, beweerde dat ondanks de recente stijging van de institutionele interesse rond Bitcoin, een gebrek aan wettelijke garanties veel bedrijven heeft afgeschrikt om deel te nemen aan Bitcoin-miningbouw:

"Terwijl de institutionele interesse in Bitcoin toeneemt, hebben veel grote fondsen en bedrijven hun bezorgdheid geuit over de aankoop van Bitcoin die mogelijk besmet is door criminelen."
“Hoewel we de bereidheid van sommige miners om transacties zonder onderscheid te verwerken waarderen, zijn we van mening dat het als een beursgenoteerd bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, en als een bedrijf dat zich richt op het mogelijk maken van meer institutionele acceptatie van Bitcoin, onze verantwoordelijkheid is om de Amerikaanse regelgeving te volgen, " hij voegde toe.

 

Ondanks de schijnbare onwil van instellingen om deel te nemen aan Bitcoin-miningbouw, geloven analisten dat sommige Amerikaanse investeerders speculeren op de aandelen van grote miningbouwbedrijven als een manier om toegang te krijgen tot gereguleerde blootstelling aan de BTC-markten.

 

Vorige week werd vermeld dat Bitcoin-miningaandelen de afgelopen 12 maanden gemiddeld 455% beter hadden gepresteerd dan BTC, en ongeveer 5.000% gestegen in dezelfde periode dat Bitcoin 900% steeg.

 

Leeor Shimron, vice-president van de digitale activastrategie van Fundstrat, speculeerde: "Totdat een Bitcoin ETF is goedgekeurd, kunnen beleggers openbare miningbouwbedrijven zien als een van de weinige manieren om blootstelling aan Bitcoin te krijgen."


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.