De centrale bank van Argentiniƫ begint met verplichte zoekopdracht voor bankgebruikers die actief zijn in crypto

Published on 4 April 2021 at 23:56

De Centrale Bank van de Argentijnse Republiek (BCRA) heeft operationele banken binnen haar jurisdictie gevraagd om details te verkrijgen en te verstrekken van al hun klanten die hebben gehandeld in cryptocurrencies.

In een blad dat door de lokale Bitcoin-gemeenschap op Twitter werd gelekt, gaf de apex-bank banken in de Republiek het mandaat om informatie te verstrekken over de unieke belastingidentificatiecode (CUIT) van elke klant, het adres, het rekeningnummer, het type rekening en de namen. van degenen die gemachtigd zijn om de rekening in kwestie te gebruiken.

 


Bijgevoegd bij het blad is een bericht waarin verder werd vermeld dat dit verzoek om gegevens noodzakelijk is en binnen het werkingsgebied van de BCRA valt omdat het "monitoringfuncties van betalingssystemen" heeft.

 

 

In tegenstelling tot speculaties dat het een stap zou kunnen zijn in de richting van blokkering van rekeningen die transacties hebben uitgevoerd met digitale activa, bevestigde de Centrale Bank later de authenticiteit van het blad aan een lokaal nieuwsplatform, eraan toevoegend dat de oefening erop gericht is om vast te stellen of dit wel of niet zo is. noodzakelijk voor crypto-activa om strengere regels in het land te hebben. De Crypto-gemeenschap van het land is echter niet overtuigd.

 

 

De uitgelekte publicatie is tot dusverre met openlijke restricties geconfronteerd: een handjevol Argentijnse staatsburgers ging naar Twitter om zich af te vragen waarom de bank een dergelijk verzoek zou doen [omdat ze blijkbaar nog steeds sceptisch zijn over de transparantie van de BCRA in dit opzicht], en sommige impliceren dat absolute regulering van cryptocurrencies in het land nogal onpraktisch is.Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies in toenemende mate worden gebruikt in Argentinië, hebben de financiële autoriteiten van het land in het verleden geprobeerd strikte regelgevende maatregelen te nemen voor alle digitale activa.

 

 

Ergens vorig jaar heeft de Financial Information Unit (FIU) van het land elke financiële entiteit die zich bezighoudt met Bitcoin of een cryptocurrency gemandateerd om gegevens te verzenden over alle cryptocurrency-transacties die binnen zijn platform zijn gedaan, waarbij wordt verklaard dat deze oefening bedoeld is om het systeem aan te passen preventie van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme in het land. "

 

 

Later besloot de BCRA om strengere voorwaarden vast te stellen voor het verwerven van dollars, waarbij ze benadrukte dat bedrijven die dollars willen verwerven geen “liquide middelen” mogen hebben, waaronder onder meer “crypto-activa”.

 

 

Ongeacht deze strikte maatregelen die door de regering zijn opgelegd in de poging om haar anders slordige houding ten opzichte van de regelgeving inzake virtuele activa om te buigen naar pijnlijk streng, behoort Argentinië onlangs tot de top van Latijns-Amerikaanse landen met het gebruik van cryptocurrencies. Zijn buurman, Bolivia, heeft cryptocurrencies en uitwisselingen volledig verboden.

 

 

Deze toenemende vraag naar cryptocurrencies in Argentinië wordt sterk beïnvloed door de financiële problemen van het land, die alleen maar werden verergerd door de pandemie. Cryptocurrency-uitwisselingen in het land kenden een enorme groei aan het einde van 2020, waarbij Ripio - de grootste beurs van het land - het jaar sloot met 1 miljoen gebruikers van het record van 400.000 aan het begin.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.