Hong Kong Customs neemt 300 cryptomining GPU's in beslag bij anti-smokkeloperaties

Published on 5 April 2021 at 13:14

De Hong Kong Customs heeft 300 grafische proceseenheden (GPU's) voor cryptomining in beslag genomen in een anti-smokkeloperatie.

De overheidsinstantie zei zaterdag in een verklaring dat ze de operatie vrijdag uitvoerde in de wateren voor de internationale luchthaven van Hong Kong en "verschillende verdachte mannen zag die kartonnen dozen van een vissersvaartuig op een speedboot verplaatsten".

 

 

Terwijl officieren actie ondernamen bij de vermoedelijke activiteiten, sprongen de mannen onmiddellijk op de speedboot en vluchtten naar het vasteland van China. De overheidsinstantie nam vervolgens goederen in beslag - ter waarde van 30 miljoen HKD ($ 3,8 miljoen) in de speedboot - waarvan werd vermoed dat ze onderweg waren om naar het vasteland van China te worden gesmokkeld.

 

 

Lokale omroep TVB meldde zondag in een segment dat de in beslag genomen goederen tijdens de operatie 300 crypto-mining GPU's omvatten die vorige maand net zijn gelanceerd, wat de Cryptocurrency Mining Processor zou kunnen zijn die door NVIDIA is gerold.

 

 

De zaak is nog een ander teken van hoe ver miners in China zouden gaan in termen van inkoop van GPU's en ASIC-mijnbouwapparatuur wanneer het marktaanbod van deze machines opdroogt te midden van de stijgende prijzen van BTC en ETH in de afgelopen maanden en ook de voortdurende mondiaal tekort aan chips.

 

 

Behalve de GPU's namen de agenten ook flessen dure alcohol en cosmetische producten in beslag van de verdachte smokkelaars. De overheidsinstantie zei dat het vervolgens een onderzoek naar de zaak start.

 

 

"Smokkel is een ernstig misdrijf. Volgens de import- en exportverordening kan iedereen die schuldig wordt bevonden aan het importeren of exporteren van ongemanifesteerde vracht een boete van maximaal 2 miljoen HK $ en een gevangenisstraf van zeven jaar krijgen", aldus de regering in de verklaring.

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.