IRS wil cryptotransacties traceren met AI

Published on 6 April 2021 at 10:57

De IRS plaatste een bericht waarin het onderzoek van technologieën om crypto-belastingregels af te dwingen werd beschreven.
Dit omvat het toepassen van AI en machine learning op openbaar beschikbare informatie over cryptocurrencies.
Over het algemeen verscherpt de IRS zijn onderzoek naar de cryptomarkt.

De IRS wil zijn systemen moderniseren en AI en machine learning gebruiken om compliance op de cryptomarkt af te dwingen.

 

 

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft een nieuwe informatieve kennisgeving gepubliceerd over zijn bod om cryptotransacties op te sporen.

In de kennisgeving wordt gesproken over het gebruik van technologieën zoals AI en machine learning op basis van openbaar beschikbare informatie om "potentiële use-cases binnen IRS te bepalen".

 


Het idee is dat de IRS processen wil automatiseren en de handhaving van regelgeving meer gestroomlijnd wil maken. De geavanceerde ontwikkelingen van de cryptocurrency-markt en in het algemeen technologie hebben de autoriteit ertoe aangezet om de veranderingen bij te houden.

 

 

Een overkoepelende motivatie die door de plaatsing wordt gesuggereerd, is dat de IRS hun systeem wil digitaliseren en afstand wil nemen van op papier gebaseerde processen. De AI- en machine learning-concepten omvatten het gebruik van chatbots om cryptotransacties te traceren. De informatie die wordt geplaatst, luidt:

"De IRS maakt gebruik van openbaar beschikbare informatiebronnen met betrekking tot cryptocurrency, en een initiatief om openbare, open source-gegevens binnen te halen voor noodzakelijke deconflicten en analyses zou waarde kunnen aantonen voor de Service."

 

 

Onlangs heeft de autoriteit een John Doe-dagvaarding uitgegeven voor gebruikers van de Poloniex-exchange. De IRS zocht niet naar wangedrag van de kant van de beurs, maar wilde alleen gebruikers kennen die meer dan $ 20.000 aan activa hadden verhandeld.

 

 

IRS onderneemt stappen om crypto-compliance te garanderen
De IRS heeft enkele verklaringen afgelegd met betrekking tot het verstrekken van belastingrichtlijnen. Andere landen hebben hetzelfde gedaan, meest recentelijk het Verenigd Koninkrijk. Zuid-Korea was een van de eersten die regels voor cryptocurrency-belasting voorstelde.

 

 

Maar zoals blijkt uit de Britse belastingrichtlijnen, is het proces niet eenvoudig. Er is een behoorlijke hoeveelheid open einde als het gaat om het belasten van bepaalde activiteiten, zoals mining en uitzetten. Specifieke tokens, zoals de oorspronkelijke tokens van exchange, blijken ook een uitdaging te zijn.

 

 

Met name privacymunten zijn de vloek gebleken van regeringen die nog steeds nadenken over hoe ze ermee moeten omgaan. Zuid-Korea was een van de eerste landen die privacymunten volledig verbood.

 

 

De IRS heeft eerder een subsidie ​​ter waarde van $ 625.000 aangeboden aan CipherTrace om het privacyprotocol van Monero te helpen kraken.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.