Gehackte EncroChat-berichten gebruikt in MDMA Vendor Bust

Published on 9 April 2021 at 10:56

De politie in het VK deed een inval die verband hielden met een groep die ervan werd beschuldigd MDMA te verkopen op het darkweb. EncroChat was erbij betrokken.

 

De National Crime Agency, ondersteund door de US Homeland Security Investigations, North East Special Operations Unit (NERSOU), Northumbria Police en Surrey Police, identificeerde de verdachten tijdens een analyse van EncroChat-berichten.

 

 

EncroChat noemde zichzelf "een end-to-end-beveiligingsoplossing" die zowel op maat gemaakte Android-handsets als een OTR-berichtentoepassing leverde. EncroChat verkocht meestal Samsung-telefoons met een aangepaste versie van Android. Sommige eenheden hadden geen werkende gps, camera of microfoon. De telefoons waren vooraf geïnstalleerd met de EncroChat-applicatie, evenals met andere applicaties van het bedrijf. EncroChat, de applicatie, "stuurde gesprekken via een centrale server in Frankrijk". De dienst had op het moment van sluiting ongeveer 60.000 gebruikers.

 

 

Een foto van de NCA en de US Homeland Security Investigation arresteerden er twee als onderdeel van het onderzoek.
De NCA en de US Homeland Security Investigation hebben er twee gearresteerd als onderdeel van het onderzoek.
De Franse Nationale Gendarmerie, bijgestaan ​​door wetshandhaving in Nederland, installeerde malware op EncroChat-servers in Frankrijk. "Dankzij de malware konden ze berichten lezen voordat ze werden verzonden en konden ze wachtwoorden voor het vergrendelingsscherm vastleggen", aldus een Wikipedia-artikel over het bedrijf. Volgens het bedrijf trof de malware meer dan de helft van de apparaten in Europa. Wetshandhavingsinstanties over de hele wereld kregen toegang tot de gegevens die van de gehackte EncroChat-server waren gehaald.

 

 

Een foto van de EncroChat-website adverteerde functies, maar negeerde de gecentraliseerde zwakheden.
De EncroChat-website adverteerde functies, maar negeerde de gecentraliseerde zwakheden.
Tijdens een analyse van EncroChat-berichten identificeerde de NCA twee mannen van 24 en 31 jaar als onderdeel van een MDMA-handel en witwasoperatie. Volgens de NCA hebben de mannen MDMA uit Nederland geïmporteerd en op darkweb-marktplaatsen doorverkocht onder de gebruikersnamen HundredsUK, Hundredsandthousands, Sundaefundae en 100and1000s.

 

 

Een afbeelding van een beveiligingsbulletin verzonden door EncroChat nadat de politie hun malware op EncroChat-servers had geplaatst.
Een beveiligingsbulletin verzonden door EncroChat nadat de politie hun malware op EncroChat-servers had geplaatst.
Tijdens het onderzoek nam de politie in het VK 90 kilo MDMA, 134 kilo amfetamine en meer dan 6000 diazepam / alprazolam-tabletten in beslag. De overheid schat het gecombineerde totaal van de medicijnen op bijna zes miljoen dollar.

 

 

Na invallen op adressen in South Shields en Hebburn, arresteerde de NCA beide verdachten op verdenking van het importeren en leveren van klasse A-, B- en C-drugs. Agenten zochten later een adres in Epsom, Londen en andere adressen in South Sheilds. Ze namen mobiele telefoons, computers en spullen voor medicijnverpakkingen in beslag.

 

 

NCA Operations Manager Martin Clarke zei:

“Deze actie tegen een georganiseerde misdaadgroep die drugs levert via het dark web heeft een gevestigde operatie ontmanteld. We hebben nauw samengewerkt met partners in de VS om ons te richten op de betrokken individuen, die uiteindelijk ten prooi vallen aan de kwetsbare en vernietigende gemeenschappen. Dit onderzoek toont aan dat degenen die het dark web en versleutelde communicatieapparatuur proberen te gebruiken om anoniem misdrijven te plegen, kunnen worden geïdentificeerd. Er zijn twee mensen uit South Shields die we nog zoeken en waarvan we denken dat ze in het buitenland zijn. Ze weten dat ze gezocht worden, en ik zou ze willen aanmoedigen om zichzelf in te leveren. "

 

 

US Homeland Security Investigations Attaché Eric Felman zei:

“Een van onze topprioriteiten als bureau is het verstoren en ontmantelen van internationale drugssmokkelactiviteiten in binnen- en buitenland. De sterke samenwerking tussen Homeland Security Investigations en de National Crime Agency blijft positieve resultaten opleveren in de strijd tegen de georganiseerde internationale misdaad die onze beide landen treft. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.