Signal's cryptocurrency-integratie lijkt verdacht

Published on 9 April 2021 at 11:09

Signal werkt samen met een cryptocurrency die gelooft dat de overheid een rol speelt bij het reguleren van privétransacties tussen burgers.

In een blogpost die op 6 april werd gepubliceerd, kondigde Signal aan dat zijn gebruikers binnenkort betalingen kunnen verzenden en ontvangen "net zo gemakkelijk als het verzenden of ontvangen van een bericht". Op dit moment is deze functie, Signal Payments genaamd, beperkt tot gebruikers van de bètaversie van Signal in het Verenigd Koninkrijk.

 

We willen dat betalingen in Signal snel en privé zijn en goed werken op mobiele apparaten. Het eerste betalingsprotocol waarvoor we ondersteuning hebben toegevoegd, is een op privacy gericht betalingsnetwerk genaamd MobileCoin, dat zijn eigen valuta heeft, MOB.

 

 

Signal Payments maakt het gemakkelijk om een ​​MobileCoin-wallet aan Signal te koppelen, zodat u geld naar vrienden en familie kunt sturen, geld van hen kunt ontvangen, uw saldo kunt bijhouden en uw transactiegeschiedenis kunt bekijken met een eenvoudige interface. Zoals altijd is het ons doel om uw gegevens in uw handen te houden in plaats van die van ons; Het ontwerp van MobileCoin betekent dat Signal geen toegang heeft tot uw saldo, volledige transactiegeschiedenis of geld. U kunt uw geld ook op elk moment overboeken als u wilt overschakelen naar een andere app of dienst.

 

 

Moxie Marlinspike, de maker van Signal, wordt vermeld als de CTO van MobileCoin in de definitieve versie van de MobileCoin-whitepaper.

 


Er zijn redenen waarom Marlinspike afstand wil tussen hem en MobileCoin.

MobileCoin, zoals opgemerkt door de Monero-onderhouder Riccardo Spagni @fluffypony op Twitter, is niet tegen de overheid die privétransacties reguleert. MobileCoin probeert dit niet te verbergen. Vanaf de voorpagina van de website van de stichting (nadruk toegevoegd):

Het lijkt onvermijdelijk dat digitaal geld uiteindelijk de fysieke valuta zal vervangen. Bij MobileCoin zijn we van mening dat regeringen een legitiem belang hebben bij het reguleren van het economische leven van hun burgers.

 

 

Goed monetair beleid helpt economieën gezond te houden en valutacontroles helpen criminelen en terroristen te bestrijden. Het is onze taak om hoogwaardige digitale betalingstechnologie te creëren die op transparante wijze de afwegingen kan omvatten die samenlevingen kiezen.

 

 

Spagni noemt MobileCoin ook 'letterlijk het project van Moxie', met het argument dat Signal deze ideologie deelt. Inderdaad, het is moeilijk om te zien dat Moxie gelooft in overheidsregulering en censuur voor het ene project dat ertegen vecht voor het andere. Als anarchist die zich van nature verzet tegen een autoritaire staat, schreef Moxie dat surveillance in naam van het bestrijden van terreur ervoor zorgde dat hij "meer tijd besteedde aan het ontwikkelen van oplossingen voor veilige communicatie."

 

 

Anf, in een blogpost over dingen verbergen voor de staat, schreef Marlinspike: “De hoeksteen van de liberale democratie is het idee dat vrije meningsuiting ons in staat stelt een marktplaats van ideeën te creëren, waaruit we het politieke proces kunnen gebruiken om gezamenlijk de samenleving te kiezen. wij willen."

 

 

Het vermijden van door de staat gesponsorde tussenkomst in persoonlijke communicatie was een van de expliciete doelen van Signal. "In een omgeving met steeds meer doordringende bewaking, willen we het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken om zich veilig te organiseren en te communiceren."

 

 

MobileCoin en Signal hebben overtuigingen die onmogelijk te corrigeren zijn. In een tijd waarin politieke dissidenten overal op grote schaal worden gecensureerd, ook in de Verenigde Staten, is dit nauwelijks het moment om overheidsregulering goed te keuren.

 

Hopelijk heb ik het mis over de samenwerking tussen Signal en MobileCoin, maar het is beter om Signal te verwijderen, dit is wat ik heb gedaan. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.