"Wat is het verschil tussen een coin en een token?" - een snelle inleiding voor beginners!

Published on 9 April 2021 at 12:28

We hebben dit artikel gepost om uit te leggen hoe een coin in het spel komt op de blockchain. Ik realiseerde me later dat veel mensen het verschillen tussen een "coin" en een "token" vaak niet kennen, dus dat leggen we in het kort even uit!

Laten we beginnen met wat een blockchain eigenlijk is! Een blockchain is slechts software die open source is en over veel computers wordt gedistribueerd. Deze computers waarop de blockchain-software wordt uitgevoerd, worden als "Nodes" beschouwd en ze houden het blockchain-grootboek bij, en alle coins, tokens en transacties die eraan zijn gekoppeld.

 


De "coins" op de blockchain zijn slechts gegevens (enen en nullen) die al in de software zijn geschreven. Als we Bitcoin als voorbeeld gebruiken, zitten alle 21 miljoen Bitcoins al in de Bitcoin-software, en het eigendom van deze munten wordt bepaald door het gebruik van openbare en privésleutels, die de eigenaren toegang geven tot hun Bitcoin op de blockchain. Bovendien worden bij elk nieuw transactieblok dat wordt gemined, nieuwe Bitcoins toegekend aan de miners die deze blokken hebben verwerkt. 

 


Met andere woorden, "coins" op een blockchain zijn slechts een deel van de software zelf, en zijn er vanaf het begin.
Tokens werken een beetje anders, in die zin dat het smart contracts zijn die op een blockchain worden geïmplementeerd en niet inherent zijn aan de blockchain-software zelf. Als je Ethereum als voorbeeld gebruikt, is een token (zoals een ERC-20-token) iets dat een gebruiker maakt en via slimme contracten op de blockchain-software implementeert. Wanneer een token aan de blockchain wordt toegevoegd, kan de maker van het token de regels schrijven voor hoe een token werkt, dwz het maximale aanbod, tokenomics, brandsnelheid, functies, enz. Dit alles wordt afgehandeld in het slimme contractgedeelte van de maker.

 

 

Tokens hebben geen eigen blockchain, dus ze moeten zich houden aan de regels van de geldende blockchain, d.w.z. Ethereum.
Hopelijk helpt dit om de verschillen tussen een "coin" en een "token" te verklaren!


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.