NFT-platforms: verder gaan dan marktplaatsen om unieke inhoud te leveren

Published on 17 April 2021 at 11:25

Waarom hebben artiesten NTF's nodig, en wat kan er naast kopen en verkopen met dergelijke tokens worden gedaan? Hier is de toekomst van NFT's en blockchain.

Het begin van 2021 werd gekenmerkt door een ongekend grote belangstelling voor nonfungible token of NFT-technologie op verschillende gebieden, waarvan de piek in maart plaatsvond. Tegenwoordig verschijnt er dagelijks nieuws over kunstdeals met NFT's. Wat nog interessanter is, is dat NFT's in de mode raken onder mensen die voorheen niet op de hoogte waren van crypto.

 

 

Voorbeelden van hoe de NFT-manie zijn hoogtepunt bereikt, zijn te zien door Beeple die zijn kunstwerk voor bijna $ 70 miljoen verkoopt en het Hermitage Museum in Sint-Petersburg, Rusland, dat aankondigt dat het in 2021 een tentoonstelling van NFT-kunst zal houden.

 

 

Wat is de reden voor een dergelijke interesse in NFT's, afgezien van de hype die wordt gegenereerd door beroemdheden die de technologie ondersteunen? Kan een gewone cryptoliefhebber daadwerkelijk op een gebruiksvriendelijke manier met NFT's omgaan?

 

 

Dus waarom ontwikkelen NTF-platforms zich zo snel, en wat zijn ze precies? Dit is de reden waarom NTF-platforms cruciaal worden voor het aantrekken van de kunstgemeenschap, hoe deze platforms echt werken en wat ze hun gebruikers kunnen bieden, behalve dat ze alleen maar een soort marktplaats zijn.

 

 

Het hele punt is in de NTF zelf, in zijn uniekheid. Het kan niet worden vervangen, vervalst of verdeeld. De auteur van het token kan hun eigendom bewijzen, of het feit dat een overdracht van dat eigendom heeft plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat de eigenaar van een dergelijk product het kan tokeniseren door een NFT vrij te geven, er een prijs aan toe te kennen en het ter veiling aan te bieden. De koper van dergelijke tokens krijgt het recht om de goederen te bezitten en te vervreemden, terwijl informatie hierover wordt vastgelegd op de blockchain.

 

 

Bewerkingen met tokens zijn duidelijk goedkoper, gemakkelijker en sneller dan bewerkingen met echte objecten, hoewel platforms voor het maken en verkopen van NFT's net begonnen zijn zich te ontwikkelen. NFT's vallen echter niet volledig onder de wet, en het bewijzen van eigendom in termen van intellectuele eigendomsrechten kan een uitdaging zijn. Ja, helaas accepteert niet iedereen dat blockchain een legale methode is om gegevens bij te houden.

 

 

Welke rechten heeft de koper die zijn zuurverdiende dollars uitgeeft aan het token van de auteur? Als er geen juridische overeenkomst is tussen de maker en de koper van de NFT, gaan de exclusieve rechten niet zomaar over op de koper met de aankoop van de token.

 

 

Andere regels kunnen door het platform worden opgesteld, maar tegenwoordig bevatten de standaardvoorwaarden van de grootste platforms dergelijke regels niet. Het is waarschijnlijk dat de platforms de makers van NFT het recht zullen geven om zelf de licentievoorwaarden te kiezen.

 

 

Natuurlijk kan elk financieel instrument niet lang leven zonder overheidsregulering. Hier zullen NTF's waarschijnlijk de weg inslaan van conventionele cryptocurrencies, en sommigen geloven dat wetgevers uiteindelijk zullen ingrijpen.

 

 

De eerste is beveiliging, de tweede is NFT

NTF-platforms bieden inhoud in verschillende indelingen, zodat iedereen kan kiezen in welke kunstsfeer ze willen komen. Maar voordat u de branche betreedt, is het de moeite waard om te begrijpen hoe ze werken en of ze veilig zijn, met het oog op de mogelijke risico's.

 

 

Er bestaat bijvoorbeeld een NFT op de Ethereum-blockchain. Na het NFT-platform te hebben gekozen, moet de gebruiker een Ethereum-portemonnee maken, van waaruit unieke tokens worden gekocht en verkocht. Portemonnees helpen om gebruikers op de platforms te autoriseren, in de meeste gevallen zonder aanvullende gegevens in te voeren, zoals een gebruikersnaam of wachtwoord, aangezien de portemonnee de gebruiker identificeert met behulp van zijn portefeuilleadres. Sommige platforms vereisen dat gebruikers een native token kopen om vervolgens het kunstwerk te kopen.

 

 

Het werkingsprincipe van elk NTF-platform is eenvoudig: gebruikers komen naar het platform om het recht op de gecreëerde of gekochte inhoud veilig te stellen, en als bevestiging ontvangen ze een token, dat vrijelijk kan worden verhandeld met een andere gebruiker. Vanuit het oogpunt van veiligheid fungeert de NTF zelf al als garantie, aangezien de blockchain informatie bevat over de eigenaar, of deze nu een maker of een koper is.

 

 

Maar dit betekent niet dat gebruikers kunnen ontspannen door een NFT te kopen, omdat ze niet veilig zijn voor diefstallen op NFT-platforms. In maart meldde het handelsplatform van Nifty Gateway bijvoorbeeld dat sommige gebruikers zonder hun medeweten te maken kregen met accountkaping, diefstal en aankoop van NFT's met een creditcard. Het bleek echter dat bij geen van de accounts tweefactorauthenticatie was ingeschakeld.

 

 

Het gaat niet om een ​​slechte beveiliging van NTF-platforms, maar om een ​​gebrek aan kennis namens de gebruikers. Alle waardevolle items moeten veilig worden opgeslagen, en NFT-tokens vormen daarop geen uitzondering. Het is niet voldoende om alleen een token te kopen en deze op het platform op te slaan - gebruikers moeten hun account beschermen en tweefactorauthenticatie inschakelen, hun wachtwoord op een veilige plaats bewaren, en inderdaad, de meeste platforms bieden dergelijke mogelijkheden. Elke eigenaar


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.