Voormalige politiemedewerker ontkent wapens te verkopen op het Darkweb

Published on 17 April 2021 at 13:31

Een 57-jarige Zwitserse man die voorheen voor de politie werkte, ontkende de verkoop van omgeleide politiewapens op het darkweb.

De beklaagde, een 57-jarige Zwitserse man die als hoofd logistiek werkte bij de kantonale politie van Schwyz, wordt ervan beschuldigd meer dan 180.000 Zwitserse frank te hebben verdiend aan de onrechtmatige verkoop van wapens rechtstreeks aan verschillende individuen en ook via een darkweb. leveranciersrekening.

 

 

De verdachte werd begin 2018 gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst voor twee maanden als gevolg van onderzoek uitgevoerd door het bureau van de procureur-generaal van Zwitserland met steun van Fedpol en de kantonale politie van Zürich. Het onderzoek resulteerde in de inbeslagname van 80 wapens en tienduizenden patronen uit het huis van de verdachte.

 

 

In Zwitserland omvat de vage wapenclassificatie ook messen.
Volgens de aanklacht die werd ingediend tijdens de hoorzitting van de verdachte bij het federale strafhof in Bellinzona, plaatste de verdachte tussen 2012 en 2013 dubieuze wapenbevelen namens de kantonale politie van Schwyz. De kantonale politie van Schwyz betaalde vervolgens voor de wapens en de beklaagde bracht ze in zijn bezit.

 

 

Nadat ze de wapens hadden gekocht, maakten de beklaagde en zijn mede-samenzweerder - die onlangs was veroordeeld voor het verkopen van wapens op het darkweb in Duitsland - reclame voor de vuurwapens op het darkweb.

 

 

Tijdens de hoorzitting gaf verdachte toe dat hij voor zichzelf wapens had besteld op kosten van de kantonale politie van Schwyz. Hij beweerde dat hij de wapens niet had omgeleid voor wederverkoop. Hij voerde ook aan dat de door de politie in beslag genomen wapens een waarde hadden van slechts 40.000 frank in plaats van 180.000 frank.

 

 

De verdachte vertelde vervolgens aan de rechtbank dat hij niet betrokken was bij de verkoop van wapens op het darkweb. Hij zei ook dat hij geen wapens had verkocht aan de veroordeelde wapenhandelaar in Duitsland, noch aan andere personen die banden hadden met de dealer.

 

 

Aan het einde van de hoorzitting vroeg de officier van justitie de rechtbank om de verdachte tot vier jaar gevangenisstraf te veroordelen. De verdediging riep op tot vrijspraak van de beklaagde. De hoorzitting over de veroordeling vindt plaats op 22 april 2021.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.