COVID Werkloosheidsoplichter veroordeeld tot gevangenisstraf

Published on 17 April 2021 at 17:37

Een fraudeur in Californië zal meer dan drie jaar in de federale gevangenis doorbrengen voor het gebruik van gestolen informatie die op het darkweb is gekocht om op frauduleuze wijze meer dan $ 500.000 aan COVID-19-voordelen te ontvangen.

Volgens gerechtelijke documenten verkreeg Cara Marie Kirk-Connell, 32, uit Menifee, Riverside County, gestolen persoonlijke informatie van het darkweb en bekeek ze YouTube-tutorials over het plegen van werkloosheidsfraude. Vervolgens vroeg ze een werkloosheidsuitkering aan bij de California Employment Development Department (EDD) met behulp van de gestolen informatie die ze op het dark web had gekocht.

 

 

Kirk-Connell werd op 11 september 2020 gearresteerd, nadat de politie van Murrieta op 10 september een verkeersstop op haar voertuig had gehouden. naam, meer dan $ 30.000 in contanten, en ontvangsten van talloze geldopnames.

 

 

Nadat ze was gearresteerd, vertelde Kirk-Connell de politie dat ze mensen kende die toegang hadden tot het darkweb om PII te kopen die ze vervolgens gebruikte om frauduleuze werkloosheidsverzekeringsclaims in te dienen. Kirk-Connell onthulde ook dat zodra ze de voordelen onder andere namen had aangevraagd, ze debetkaarten ontving die ze activeerde met behulp van de gestolen burgerservicenummers en pinnen van haar keuze. Vervolgens heeft ze talloze geldopnames gedaan en andere uitgaven met de kaarten betaald.

 

 

Uit bewijsmateriaal dat in de hotelkamer en opslagruimte van Kirk-Connell in beslag werd genomen, bleek dat ze toegang had tot meer dan 50 gestolen identiteiten. Een analyse uitgevoerd op het EDD-systeem in Californië toonde aan dat Kirk-Connell de identiteiten had gebruikt om ongeveer 54 claims in te dienen. Kirk-Connell ontving debetkaarten met in totaal meer dan $ 530.000 van de claims. Op het moment van haar arrestatie had Kirk-Connell al bijna $ 270.000 uitgegeven.

 

 

Kirk-Connell pleitte schuldig aan één telling van het gebruik van een apparaat voor ongeoorloofde toegang in december 2020.

Op 9 april 2021 veroordeelde de districtsrechter André Birotte van de Verenigde Staten Kirk-Connell tot drie jaar en een maand gevangenisstraf.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.