Atomic swaps en netwerkupgrades sturen de Monero (XMR) -prijs naar een hoogste punt in 3 jaar

Published on 20 April 2021 at 22:44

De prijs van Monero nadert zijn hoogste punt in 2017, nu netwerkupgrades, atomaire swaps en real-world integraties de aandacht trekken van particuliere en institutionele beleggers.

Atomic swaps en netwerkupgrades sturen de Monero (XMR) -prijs naar een hoogste punt in 3 jaar


Terwijl de 2021 bull market-cyclus zich ontvouwt met gedecentraliseerde financiën en niet-fungibele tokens, of NFT's, twee van de grootste drijvende krachten voor groei, zijn old-school cryptocurrency-projecten stilletjes hoger geworden naarmate hun gevestigde trackrecords traders beginnen aan te trekken die meer waarde hechten aan geschiedenis van succes.

 

 

Een van die projecten die de afgelopen weken aan populariteit heeft gewonnen, is Monero (XMR), een op privacy gericht project dat onlangs zijn zevenjarig jubileum vierde en nu op zoek is naar zijn hoogste punt in 2017 van $ 470.

 


Gegevens van  TradingView laten zien dat sinds het bereiken van een dieptepunt van $ 134 op 1 februari de prijs van Monero 210% is gestegen, naast een gestage toename van het handelsvolume en de hash-snelheid van het netwerk.

 

 

Leden van de gemeenschap dringen aan op adoptie

Het momentum voor XMR zag begin februari een merkbare stijging dankzij een poging van leden van de Monero-gemeenschap om XMR als betalingsoptie op de website van Tesla toe te voegen.

 

 

Hoewel het voorstel tot dusverre niet succesvol was, met Tesla die op dit moment alleen ondersteuning voor Bitcoin (BTC) aankondigde, slaagde de inspanning erin om meer aandacht te trekken voor het Monero-project en de privacymogelijkheden die het biedt.

 

 

Het project kreeg ook een boost in momentum na de succesvolle audit van Bulletproofs +, het nieuwe zero-knowledge beproevingssysteem van het netwerk dat lichtere, kleinere Monero-transacties mogelijk maakt.

 

 

Na de marktdaling eind februari, handelde de prijs van Monero in de maand maart in een krap bereik, ondanks meerdere adoptiegerelateerde aankondigingen, waaronder de mogelijkheid om XMR te gebruiken om een ​​privéjet te boeken bij TapJets en om reisarrangementen te boeken via Travala.

Monero heeft ook een aanzienlijke boost in optimisme gekregen vanwege de mogelijkheid van atomaire swaps tussen XMR en BTC.

 


In de tijd sinds tweet in januari werd gepost, heeft het Comit-team een ​​functionerende swap-demo uitgebracht die leden van de gemeenschap kunnen uitproberen, terwijl THORchain ook heeft geverifieerd dat het bezig is met het werken met het Haven-protocol om Monero te integreren.

 

 

Opwinding over atomaire swaps in combinatie met de release van de op Monero gebaseerde Haveno gedecentraliseerde exchange op 8 april heeft geresulteerd in een stijging van 66% in de prijs van XMR in de afgelopen twee weken en bracht de prijs binnen een opvallend bereik van zijn oude recordhoogte. voor $ 470.

 

 

Aangezien institutionele beleggers blootstelling blijven krijgen aan de cryptocurrency-activaklasse, zullen meer gevestigde projecten zoals Monero waarschijnlijk enkele van de eerste tokens zijn die worden verkend, zoals blijkt uit Grayscale Investments die in januari een Monero-trust heeft aangevraagd.

 

 

Deze ontwikkeling - gecombineerd met een groeiende community, atomic swap-functionaliteit en real-world integraties - heeft XMR goed gepositioneerd om verdere groei te zien naarmate de huidige bull market-cyclus zich ontvouwt en de aantrekkingskracht van cryptocurrencies nieuwe investeerders blijft lokken.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.