Hongarije plant een Bitcoin-belastingverlaging als onderdeel van het economisch herstelprogramma

Published on 11 May 2021 at 19:20

Wetgevers zijn naar verluidt van plan om de belastingen op Bitcoin-winsten te halveren, mogelijk al in 2022.

Investeerders in cryptocurrency in Hongarije zouden zeer binnenkort een groot belastingvoordeel kunnen krijgen, aangezien wetgevers proberen het Midden-Europese land concurrerender te maken in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

 

 

In een video die dinsdag op Facebook verscheen, schetste minister van Financiën Mihály Varga het stimuleringsprogramma van zijn regering tot en met 2022. Als onderdeel van de hulpverlening na Covid-19 overwegen wetgevers om de belastingen op cryptocurrency-handel te verlagen tot 15% van het inkomen. huidig ​​tarief van 30,5%. Een dergelijke stap zou van Hongarije een veel competitiever jurisdictie maken met betrekking tot op cryptovaluta gebaseerde vermogenswinstbelastingen.

 

 

De regelgeving inzake cryptovaluta is onderontwikkeld in Hongarije, hoewel het kopen en verkopen van digitale activa vanuit fiscaal oogpunt als "overige inkomsten" wordt geclassificeerd. Na een sterke stijging tijdens de hoogten van de bullmarkt van 2017, blijft de cryptocurrency-handel in Hongarije vrij bescheiden in vergelijking met andere landen. Sinds begin 2021 is er echter een duidelijke stijging te zien.

 

 

Hongarije is betrokken geweest bij voorbereidende besprekingen over een digitale valuta van de centrale bank, of CBDC. In augustus 2020 nam een ​​vertegenwoordiger van de Hongaarse Nationale Bank deel aan een rondetafelgesprek met collega's van de Zwitserse Nationale Bank, Bank of England en anderen over de mogelijke uitrol van CBDC's in de toekomst.

 

 

Hongarije werd, net als andere landen, hard getroffen door de Covid-19-pandemie. Op een gegeven moment had de Midden-Europese natie het laagste Covid-19-sterftecijfer ter wereld. Desalniettemin heeft het land sinds maart de strenge bevelen tot onderdak langzaam teruggedraaid, aangezien er dagelijks nieuwe gevallen blijven vallen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.