Bitcoin faalt vreselijk wat betreft privacy, zegt klokkenluider Edward Snowden

Published on 17 May 2021 at 15:07

Voormalig medewerker van de Central Intelligence Agency (CIA) en beroemde klokkenluider Edward Snowden benadrukt dat Bitcoin tekort schiet op het gebied van privacy.

Tijdens de Ethereal Virtual Summit 2021 zegt Snowden dat Bitcoin er niet in slaagt gebruikers anonimiteit te bieden te midden van technologische vooruitgang die bewaking gemakkelijker maakt.

 


“We hebben geen idee hoe de banken worden gebruikt om een ​​soort toezicht uit te voeren en analyse te maken van hoe bepaalde financiële stromen plaatsvinden, maar dan krijgen we cryptocurrency. Nu cryptocurrency, en hiermee ga ik gewoon zeggen dat Bitcoin echt totaal faalt, op het gebied van privacy. "

 

 

Snowden voegt eraan toe dat hij er niet van overtuigd is dat de aanstaande Taproot-upgrade van Bitcoin, die bedoeld is om het vermogen van Bitcoin om complexe transacties in het grootboek te maskeren, de magische kogel zal zijn die de privacy van de belangrijkste cryptovaluta oplost.

 

 

"Taproot lost het privacyprobleem van Bitcoin niet op, en er zijn enkele argumenten die het verergeren doordat dit soort gefragmenteerde adresruimte een forensisch soort stroomanalyse gemakkelijker maakt."

 

 

Hij merkt ook op dat op privacy gerichte cryptocurrencies zoals Monero (XMR) bestaan, Er zijn cryptocurrencies zoals Monero, die veel moeite heeft om algemeen op beurzen te worden vermeld, die standaard een soort privacy heeft.

 


Om het probleem van privacy die Bitcoin en de crypto-markt in het algemeen achtervolgt op te lossen, stelt Snowden voor dat gebruikers de mogelijkheid moeten hebben om het spoor van transacties die hun wallet met crypto exchanges verbinden, te wissen.

 

 

“Het idee van het Bitcoin-protocol, het peer-to-peer, elektronische hash-systeem, is het idee dat we deze betalingen zonder toestemming naar iedereen kunnen sturen. Dit is waar als het in jou wallet zit. Maar hoe vullen mensen die wallet? Ze krijgen het via exchanges en deze jongens leggen KYC op die tussenpersoon zijn voor de transactie.

 

 

De enige manier om dat te verslaan is door een soort van zuiveringsstap toe te staan ​​waarbij we alle verf verwijderen, we alle identificatie verwijderen, we verwijderen alle korft die op deze externe laag in het systeem wordt aangebracht, en brengen het hier terug naar idee dat we directe handel kunnen hebben. We kunnen directe handel hebben. We kunnen directe interactie hebben met iedereen, overal en altijd.

 

 

Totdat we dat erkennen en beseffen en dat afdwingen of op zijn minst kansen bieden via het protocolniveau, is bitcoin niet gekomen waar het moet zijn. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.