Man beschuldigd van inhuren huurmoordenaar om vrouw te vermoorden die hem afwees

Published on 26 May 2021 at 11:32

"Ik zou willen dat het eruit ziet als een ongeluk, maar een misgelopen diefstal werkt misschien beter", schreef Scott Berkett tijdens het arrangeren van de hit. 'Zolang ze maar dood is. Ik zou ook graag willen dat haar telefoon wordt teruggehaald en daarbij wordt vernietigd. "

Een Californische man is ervan beschuldigd een huurmoordenaar in te huren met de cybervaluta Bitcoin en $ 1.000 in contanten, om een ​​vrouw te vermoorden met wie hij een korte date had, en die later zijn herhaalde vorderingen afwees.

 

 

Scott Quinn Berkett, 24, wordt nu geconfronteerd met een federale aanklacht wegens huurmoord nadat hij naar verluidt geld had overgemaakt aan een undercover FBI-agent die volgens hem een ​​huurmoordenaar was en een foto van een bewijs van overlijden had geëist, volgens een verklaring van het Central District of Het Amerikaanse advocatenkantoor van Californië.

 

 

Berkett en de vrouw die hij ervan beschuldigd wordt te willen vermoorden, ontmoetten elkaar via een Facebook-fanpagina over een Japanse anime-show. Ze begonnen een persoonlijke correspondentie met elkaar rond juli 2020, volgens een beëdigde verklaring. De vrouw vloog in oktober naar Los Angeles om Berkett te ontmoeten, maar ze vond hem "seksueel agressief" en probeerde het uit te maken zodra de reis voorbij was, zeiden de autoriteiten. Onderzoekers zeiden dat Berkett het uiteenvallen niet accepteerde. In plaats daarvan werd hij "erg bezitterig" en begon hij de vrouw "constant" berichten te sturen op meerdere sociale media en communicatieplatforms, aldus de beëdigde verklaring.

 

 

De vrouw probeerde in de maanden die volgden herhaaldelijk de relatie te beëindigen, terwijl Berkett haar lastig viel. In april belde een van de familieleden van de vrouw Berkett's vader en stuurde hem een ​​sms met het verzoek om geen contact meer op te nemen met de vrouw. Scott Berkett begon naar verluidt de telefoon van zijn vader te gebruiken en stond erop in een bericht dat de relatie voorbij was en schreef: "Ze is geblokkeerd voor alle sociale media. Zal deze zaak als gesloten beschouwen ”, aldus de beëdigde verklaring.

 

 

Toch beweren onderzoekers dat Berkett al snel contact opnam met een organisatie op het dark web die reclame maakte voor huurmoordenaars en ervoor zorgde dat iemand de vrouw vermoordde, waarbij hij specifieke informatie verstrekte over haar identiteit, locatie, sociale media-accounts, bijnamen, e-mail en een onderscheidend kenmerk. tatoeage die ze had, zeiden de autoriteiten. Hij zou de hitorder op 28 april hebben geplaatst, met gedetailleerde details over hoe hij wilde dat haar dood zou worden uitgevoerd. "Ik zou willen dat het eruitziet als een ongeluk, maar een misgelopen diefstal werkt misschien beter. Zolang ze maar dood is. Ik zou ook graag zien dat haar telefoon tijdens het proces wordt teruggehaald en onherstelbaar vernietigd, 'schreef hij, met behulp van de gebruikersnaam' Ula77 ', aldus de beëdigde verklaring.

 

 

Later die dag gaf hij meer gedetailleerde instructies.

'Ik zou graag een bewijs van haar dood naar mij willen sturen', zei hij volgens de gerechtelijke documenten. "Ze heeft een kenmerkende tatoeage op een van haar onderarmen waarvan ik de afbeelding ken, dus een foto van haar lijk en een foto van haar tatoeage ter identificatie zouden werken." Berkett zou de groep ook hebben verteld dat hij het overlijdensbericht van de vrouw in de lokale kranten zou zoeken. Tussen 5 april en 5 mei zeiden onderzoekers dat Berkett Bitcoin-betalingen had gedaan van in totaal $ 13.000 om de hit te betalen. De autoriteiten zeiden dat de groep waarmee Berkett contact had opgenomen deel uitmaakte van een "zwendel"; De groep nam echter wel contact op met een plaatselijk mediakanaal, dat contact opnam met de FBI.

 

 

Een undercover FBI-agent deed zich voor als huurmoordenaar om contact te leggen met Berkett. De agent stuurde Berkett een foto van een vrouw, waarvan Berkett bevestigde dat dit zijn beoogde doelwit was. Hij zou op 19 mei ook een laatste contante betaling van $ 1.000 hebben gedaan via Western Union bij een Rite Aid in de buurt van zijn huis. Berkett werd later gearresteerd en in hechtenis genomen. Hij zal dinsdag voor het eerst verschijnen voor de rechtbank van de Verenigde Staten. Als hij wordt veroordeeld, kan hij een maximumstraf van 10 jaar in de federale gevangenis krijgen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.