Nieuwe handelsbeperkingen voor cryptovaluta Goed voor Hong Kong, zegt overheidsfunctionaris

Published on 29 May 2021 at 11:23

De minister van Financiën van Hongkong - Christopher Hui - vond voordelen voor de stad van de voorgestelde beperkingen door de FSTB.

Christopher Hui – de minister van Financiën van Hong Kong – was het eens met de bedoelingen van de regering om bepaalde crypto-regelgeving in de megapolis te implementeren, omdat hij gelooft dat Hong Kong er uiteindelijk van zou profiteren.

 

 

Dit is de juiste beslissing
In een recente toespraak steunde de minister van Financiën van Hong Kong – Christopher Hui, het voorstel van de Financial Services en de Treasury om de handel in cryptovaluta in de detailhandel te verbieden. Hij zei dat de omkeer een weloverwogen beslissing was en dat de gevolgen ervan de stad ten goede zouden komen.

 

 

Het goedkeuren van het voorstel van de Schatkist zou betekenen dat alleen miljonairs mogen handelen met digitale activa in Hong Kong, dat ongeveer 7% van de bevolking van de stad uitmaakt. De heer Hui was echter van mening dat de aanstaande implementaties een positieve impact zouden hebben op de economie:

 

 

"Door verplichte vereisten op te leggen om investeerders te beschermen, marktmanipulatie te verbieden en te waken tegen witwassen en terrorismefinanciering, geloven we dat het voorgestelde regime de ontwikkeling van de virtuele activa-industrie in Hong Kong verder zal vergemakkelijken, gebruikmakend van ons regelgevingskader van wereldklasse." Bovendien concludeerde het hoofd van de Treasury dat de wijzigingen veiligheid zouden kunnen bieden aan investeerders:

 

 

"Wij zijn van mening dat een goed regelgevend systeem de ontwikkeling zou kunnen vergemakkelijken en tegelijkertijd investeerders zou kunnen beschermen en zou kunnen voldoen aan internationale regelgevende normen."
Het uitgebrachte voorstel van de FSTB eiste ook de oprichting van een strikt regelgevend regime voor cryptocurrency-uitwisselingen. Hoewel de regering plannen heeft onthuld om buitenlandse bedrijven in staat te stellen exploitatievergunningen te verkrijgen in Hong Kong, kunnen de nieuwe beperkingen sommige handelsplatformen uit de stad dwingen.

 

 

Blockchain – het wapen van Hong Kong
Op 3 mei 2021 kondigde de Hongkongse publieke omroep RTHK haar beslissing aan om alle video's en inhoud die opgeslagen was op haar servers en sociale netwerken zoals YouTube en Facebook voor meer dan een jaar te verwijderen.

 

 

Inwoners van Hong Kong, die vechten voor een reeks sociale eisen, zoals hun onafhankelijkheid van de Chinese regering, richtten hun blik op blockchain en zijn gedecentraliseerde aard om hun herinneringen op te slaan en verdere censuur te voorkomen.

 

 

Dit is niet het eerste voorbeeld. In 2018 gebruikte iemand een Ethereum-transactie om de inhoud van een open brief op te slaan die werd gepubliceerd door een student die de druk van haar leraren aan de kaak stelde om haar beschuldigingen van seksueel misbruik te staken. De brief verdween van sociale netwerken, maar blijft onveranderd dankzij de blockchain-records van Ethereum.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.