COMIT Network maakt Monero / Bitcoin atomic swaps beschikbaar op mainnet

Published on 29 May 2021 at 11:39

Gebruikers kunnen nu Monero en Bitcoin verhandelen zonder een centrale partij te hoeven gebruiken en zonder de tegenpartij te hoeven vertrouwen...

COMIT Network, een open protocol dat 'vertrouwde' cross-blockchain-applicaties mogelijk maakt, heeft aangekondigd dat peer-to-peer atomic swaps tussen Monero (XMR) en Bitcoin (BTC) nu beschikbaar zijn op het mainnet. Hierdoor kunnen gebruikers XMR voor BTC verhandelen zonder een tussenpersoon of de tegenpartij te hoeven vertrouwen. Gebruikers kunnen gemakkelijker handelen zonder een gereguleerde financiële instelling te gebruiken.

 

 

De Monero-cryptocurrency is vooral bekend om zijn private en fungibele eigenschappen. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies verbergt Monero de afzender, ontvanger en het bedrag voor alle transacties. Hierdoor kunnen de privacybeschermingen groeien om meer transacties te dekken dan betrokken zijn bij Bitcoin-mixing, Ethereum-mixing; en alle andere "privacycoins" gecombineerd.

 

 

Atomic swaps zijn nu live op COMIT Network, maar andere soortgelijke projecten zijn in ontwikkeling door andere teams, waaronder: Het Farcaster-project heeft 2727 XMR opgehaald ( $ 650.000 waard) om een ​​vergelijkbare, betrouwbare implementatie van atomic swaps uit te bouwen.
Haveno, een op Monero gerichte fork van Bisq, implementeert atomaire swaps voor hun XMR/BTC-tradingspairs.

 


In verband hiermee zijn er cross-chain bridges aangekondigd voor Secret Network en Thorchain, wat een gemakkelijke handel met Ethereum en Binance Smart Chain tokens mogelijk maakt. Beperkte handelsplatformen, ondanks de stijgende vraag van particuliere gebruikers naar particulier en vervangbaar geld, hebben geleid tot een sterke vraag naar deze gedecentraliseerde exchanges. Er zijn meer dan twee keer zoveel dagelijkse Monero-transacties als een jaar geleden.

 

 

"De gedecentraliseerde Monero-exchange technologie is er, dus nu is het een race voor wallets om de beste gebruikerservaring te bieden", zegt Justin Ehrenhofer, een organisator van Monero Space, een werkgroep die diensten levert voor het Monero-ecosysteem. “Met zo'n grote vraag van gebruikers naar gemakkelijke en private peer-to-peer-exchanges; het is slechts een kwestie van tijd voordat portefeuilles ze op grote schaal implementeren.”

 

 

Een paar populaire Bitcoin- en Monero-portefeuilles hebben interesse getoond in het ondersteunen van atomaire swaps. Samourai Wallet en Monerujo hebben eerder deze maand een testruil uitgevoerd; plus Cake Wallet is ook enthousiast over het ondersteunen van atomic swaps.

 

Monero is vogelvrij verklaard door deze geweldige ontwikkeling. Geen regering in de wereld die het nu nog kan stoppen. De enigste manier om nu nog controle te behouden over Monero is het asset-spelletje vol te houden en daarmee de prijs en dus populariteit voor de onwetende mensen af te leiden. Als centrale exchange nu Monero zouden verwijderen betekent dit ook meteen dat ze de macht de weinige macht over Monero kwijt zijn.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.