Bitcoin 'een grote zorg', waarschuwt de ambtenaar van de centrale bank van Ierland

Published on 31 May 2021 at 11:11

Volgens de directeur financieel gedrag van de centrale bank van Ierland zouden beleggers in cryptocurrency bereid moeten zijn om al hun bezit te verliezen.

De directeur-generaal van de centrale bank van Ierland voor financieel gedrag is de laatste functionaris die wijst op problemen met Bitcoin (BTC) en de cryptocurrency-industrie na een grote sell-off op de markt. De groeiende populariteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin is "een grote zorg", waarschuwde Derville Rowland van de Central Bank of Ireland, meldt Bloomberg maandag.

 

 

"Crypto-activa zijn een vrij speculatieve, niet-gereguleerde investering", en beleggers moeten "zich er echt van bewust zijn dat ze de hele investering kunnen verliezen", verklaarde Rowland nadat cryptomarkten in een paar dagen tijd bijna $ 1 biljoen verloren in een van de grootste historische cryptovaluta's. uitverkoop.

 

 

Het perspectief van Rowland op de crypto zal bijdragen aan de wereldwijde regulering van de markt aangezien de functionaris in juli de voorzittershamer van de permanente commissie voor investeringsbeheer van de European Securities and Markets Authority zal overnemen. Eerder dit jaar schetste de financiële autoriteit dezelfde zorgen over crypto, door te stellen dat dit soort activa niet gereguleerd is en aanzienlijke risico's inhoudt voor beleggers vanwege het zeer volatiele karakter.

 

 

Rowland, een van de topmanagers bij de centrale bank van Ierland, staat bekend om haar strikte houding ten aanzien van financiële schendingen en haar betrokkenheid bij grote handhavingsonderzoeken. In maart legde de centrale bank een boete op aan de grootste effectenmakelaar van Ierland, Davy, voor het overtreden van de marktregels, waardoor het bedrijf uiteindelijk gedwongen werd zichzelf te koop aan te bieden.

 

 

Naast het wijzen naar crypto, schetste Rowland naar verluidt ook het probleem van "gamification" van aandelenbeleggen, verwijzend naar gecoördineerde handel via sociale-mediaplatforms, waaronder door Reddit aangestuurde GameStop shortsqueeze. De functionaris zei dat de ESMA en de centrale bank van Ierland besprekingen hebben gevoerd over de kwestie. Hoewel er nog geen tijdlijn is voor nieuwe regels, moeten de voorschriften "technologieneutraal zijn, zodat u geen betere bescherming krijgt in oudere papieren processen dan in meer online processen", zei Rowland.

 

 

Een aantal functionarissen van de centrale bank hebben onlangs alarm geslagen over crypto-investeringen. Begin mei - voorafgaand aan een neergang op de cryptomarkten - waarschuwde de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hebben en dat mensen ze alleen zouden moeten kopen als ze bereid zijn hun geld te verliezen. Vorige week bekritiseerde de gouverneur van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, Bitcoin, met het argument dat het grootste deel van de handel speculatief was.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.