Zuid-Korea politie arresteert 500 personen voor vermeende drugstransacties op het darkweb

Published on 9 June 2021 at 17:00

De Seoul Metropolitan Police Agency heeft meer dan 500 mensen aangehouden die verdacht worden van het kopen of verkopen van drugs op het darkweb.

Een persbericht van de Seoul Metropolitan Police Agency onthulde dat de politie in Seoul 521 verdachten had onderzocht die verdacht werden van drugshandel via het darkweb. De verdachten zouden onder meer cannabis, methamfetamine, cocaïne en ketamine hebben gekocht of verkocht.

 

 

De politie beweert dat 49 van de verdachten ofwel cannabis kweekten in Korea of ​​drugs van elders importeerden en deze vervolgens verspreidden via het darkweb. De andere 472 zouden drugs hebben gekocht van darkweb-verkopers. De meeste verdachten zijn tussen de 20 en 30 jaar oud.

 

 

De politie arresteerde alle verdachten en arresteerde 13 van hen. De arrestaties resulteerden in de inbeslagname van drugs ter waarde van meer dan $ 9,8 miljoen, waaronder 63,5 kg cannabis, 316 cannabisplanten, 33 gram methamfetamine, 30 gram cocaïne en 30 gram ketamine. De onderzoekers namen ook cryptocurrencies in beslag met een waarde van meer dan $ 521.000.

 

 

De politie heeft onderzoek gedaan naar een verdachte die wordt beschuldigd van het runnen van een Koreaanse darkweb-drugswinkel.

Het persbericht zei ook dat het Dark Web en Virtual Asset Special Investigation Team van Zuid-Korea sinds augustus 2020 verdachten van darkweb-drugshandel onderzoekt.

 

 

De Seoul Metropolitan Police Agency heeft bekendgemaakt dat het onderzoek zal blijven doen naar drugsdealers die drugs verspreiden via het dark web.


«   »