Canadese man kocht een Glock van een undercover Amerikaanse Fed

Published on 15 June 2021 at 10:23

Een Canadese man werd veroordeeld tot gevangenisstraf voor het kopen van een Glock 19 van een undercover op het darkweb.

Leonidas George Kapsalis, 31, uit Nova Scotia, Canada, pleitte schuldig aan een reeks aanklachten in verband met zijn poging tot aankoop van vuurwapens, waaronder:

poging tot bezit van een vuurwapen terwijl onbevoegd;
bezit van een verboden apparaat;
poging tot bezit van een verboden vuurwapen met munitie;
een poging tot invoer van een verboden vuurwapen;
het niet voldoen aan een voorwaarde van een vuurwapenverbod;
bezit van cocaïne voor mensenhandel;
bezit van een geladen verboden vuurwapen;
en twee proeftijdovertredingen.

 

 

Het onderzoek begon in de Verenigde Staten in december 2020. Volgens de rechtbankverslagen zag een wetshandhaver van Homeland Security Investigations (HSI) een gebruiker op een niet nader genoemde darkweb-site "op zoek naar een vuurwapen".

 

 

Een speciale agent van HSI deed zich voor als wapenverkoper en nam contact op met de gebruiker. De gebruiker, die de gebruikersnaam "kilo902kilo902" gebruikte, vertelde de undercover LEO dat hij in Halifax woonde en een pistool wilde kopen en importeren. De gebruiker stemde er later mee in om $ 2.150 te betalen voor een Glock 19, tijdschriften en 50 munitie. Hij stuurde de betaling in Bitcoin op 24 december 2020 naar de undercoveragent.

 

 

De HSI nam vervolgens contact op met de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) en maakte afspraken over de gecontroleerde levering van het pistool aan de koper. De RCMP voerde een onderzoek uit dat Kapsalis koppelde aan de gebruikersnaam "kilo902kilo902". Op 27 januari 2021 leverde een undercover RCMP-officier een Glock 19, twee 15-ronde tijdschriften en munitie aan Kapsalis op een vooraf bepaalde locatie. Agenten arresteerden Kapsalis nadat hij het pistool en de munitie in bezit had genomen.

 

 

Kapsalis pleitte schuldig aan aanklachten die voortkwamen uit de poging tot aankoop van een vuurwapen en aanklachten uit juli 2019. Op 25 juli 2019 doorzochten wetshandhavers het huis van Kapsalis om redenen die niets te maken hadden met de meest recente aanklacht. Tijdens de huiszoeking vonden agenten een geladen jachtgeweer, digitale weegschalen, jachtgeweerhulzen, geweerpatronen, twee telefoons, meer dan 48 gram cocaïne en twee zakken met in totaal 766 gram onbekend wit poeder. Justitie Joshua Arnold veroordeelde Kapsalis tot vijf jaar gevangenisstraf. Kapsalis zal de autoriteiten ook een DNA-monster verstrekken en levenslang onder vuurwapenverbod blijven.


«   »