De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining daalt twee keer op rij naar nieuw dieptepunt in 2021

Published on 15 June 2021 at 10:33

Op 14 juni daalde de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining

Op 14 juni daalde de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining met 5,3% tot 19,93 biljoen op blokhoogte 687456. Het was de eerste keer dit jaar dat er twee opeenvolgende neerwaartse aanpassingen waren, en ook de eerste keer dat de moeilijkheidsgraad onder de 20 biljoen kwam.

 

 

feiten:

Tijdens de moeilijkheidsaanpassingsperiode van 30 mei tot 14 juni was de gemiddelde hashrate van het hele netwerk slechts 142,68 EH/s, het laagste niveau dit jaar en 5,18% lager dan de vorige moeilijkheidsaanpassingsperiode.

 


Verschillende regio's in China hebben onlangs een verbod op Bitcoin-mining aangekondigd. De regering van de stad Changji in Xinjiang beval alle crypto-miningbedrijven te sluiten. De provinciale regering van Qinghai gaf ook alle mining personeel in de provincie de opdracht om hun activiteiten te staken. Sommige bronnen hebben gezegd dat de provincie Yunnan ook van plan is miningboerderijen te sluiten, hoewel volgens officiële bronnen mijnwerkers alleen met sluiting te maken zullen krijgen als ze zonder toestemming elektriciteit gebruiken. De bestrijding van cryptomining volgde op een verbod op mining dat in april in Binnen-Mongolië werd opgelegd.

 


De Chinese Bitcoin-miningindustrie is op zoek naar kansen in het buitenland. Bitmain, de eigenaar van 's werelds hoogste hashrate-miningpool, AntPool, zal op 19 juni een ontmoeting hebben met miners om plannen te bespreken om miningactiviteiten in Noord-Amerika op te zetten. Ondertussen opent Canaan, een Chinese fabrikant van Bitcoin-miningmachines, zijn eerste after-sales servicecentrum buiten het vasteland van China in Kazachstan.

 

Wat belangrijk is dat gemerkt moet worden is dat China sinds 2011 al roept om mining te verbieden, de kans is 99% aanwezig dat deze verklaring natuurlijk niks anders is als FUD, op short term werkt dit meestal wel, maar op long term is het altijd onzin.


«   »