John McAfee geeft toe dat zijn cryptocurrency-fortuin verdwenen is, maar hij heeft nergens spijt van

Published on 17 June 2021 at 10:35

Met de aanstaande rechtszitting voor belastingontduiking beweerde John McAfee dat hij niets van zijn cryptocurrency-fortuin meer had. Toch heeft hij nergens spijt van

Nadat hij had toegegeven dat de meeste mensen hem waarschijnlijk niet zouden geloven, beweerde John McAfee dat zijn fortuin nu weg is. In het licht van zijn rechterlijke uitspraak in Spanje, waar hij bijna een jaar in de gevangenis zit, legde de voormalige softwaremagnaat uit dat hij geen geld heeft verborgen in cryptocurrencies.

 

 

McAfee: Ik heb niets
John McAfee is een polariserende figuur die zelden onopgemerkt blijft. Het is niet echt een verrassing dat hij de rechten op zijn levensverhaaldocumentaire heeft verkocht. Hij heeft ook behoorlijk wat indruk gemaakt op de markt voor cryptocurrency, die hem de laatste tijd weer achtervolgt. Meer specifiek escaleerde de situatie eerder dit jaar toen het Amerikaanse ministerie van Justitie officiële aanklachten indiende tegen McAfee en zijn uitvoerend adviseur - Jimmy Watson Jr. De autoriteiten beweerden dat beide met verschillende samenzweringen fraude hadden gepleegd voor flagrante "pump and dump" -schemes en zelfs geld witwassen.

 

 

De oprichter van McAfee antivirus noemde de beschuldigingen aanvankelijk "overdreven" en heeft verder beweerd dat hij geen van die fondsen meer heeft. Hij herhaalde onlangs zijn standpunt en gaf aan dat al zijn cryptocurrency-fortuin "is opgelost door de vele handen van Team McAfee". Bovendien zijn zijn resterende activa "allemaal in beslag genomen". Ondanks dat hij besefte dat hij "niets" heeft, gaf hij ook toe dat hij "niets" betreurt.

 

 

Kosten zijn politiek
Zoals hierboven vermeld, verblijft McAfee momenteel in een Spaanse gevangenis en hij had deze week een hoorzitting in Madrid. Hij gelooft dat hij het slachtoffer is geworden van politiek gemotiveerde beschuldigingen vanwege zijn pogingen om als kandidaat voor de Libertarische Partij deel te nemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen: "Eind 2018 kondigde ik aan dat ik opnieuw zou gaan voor president, en ik kondigde ook aan dat ik me zou richten op de IRS en zijn corruptie, en twee maanden later diende de IRS een aanklacht in tegen mij."

 


Hoewel McAfee betoogde dat hij gezien zijn leeftijd de rest van zijn leven in de gevangenis zou kunnen doorbrengen, verwierp de Spaanse officier van justitie, Carlos Bautista, zijn beweringen over politieke motieven. Hij noemde McAfee een 'belastingrebel, niets anders. Een miljonair die geen belasting wil betalen.”


«   »