Oostenrijkse man gearresteerd voor het kopen van drugs op het darkweb

Published on 17 June 2021 at 10:48

De autoriteiten in Oostenrijk hebben een man gearresteerd die verdacht wordt van het importeren van drugs die via het darkweb zijn gekocht.

Het directoraat van de Staatspolitie van Oostenrijk maakte in een persbericht bekend dat de criminele politie van Wels een 43-jarige man uit Wels had gearresteerd wegens het naar verluidt kopen van grote hoeveelheden methamfetamine, cocaïne en heroïne op het darkweb. De beklaagde zou de drugs in Oostenrijk hebben ingevoerd.

 

 

De recherche van Wels heeft de 43-jarige verdachte aangehouden na een uitgebreid onderzoek naar zijn activiteiten. Tijdens het onderzoek hebben de rechercheurs drie pakjes drugs onderschept en in beslag genomen die bestemd waren voor de woning van de verdachte. De drugsverpakkingen zouden in totaal ongeveer 300 gram cocaïne, ongeveer 550 gram heroïne en ongeveer 50 gram methamfetamine bevatten.

 

 

De verdachte had marihuanaplanten, cocaïne en heroïne in zijn huis.

Op 14 juni 2021 voerden de speurders een huiszoekingsbevel uit dat was verkregen door het parket van Wels in de woning van de verdachte. De huiszoeking resulteerde in de inbeslagname van 25 gram cocaïne, 100 gram heroïne, materialen die werden gebruikt bij de vervaardiging van drugs en een pistool. De agenten namen ook elektronische apparaten in beslag. Forensische analyse uitgevoerd op de apparaten onthulde naar verluidt dat de verdachte drie cryptocurrency-portefeuilles had die sinds begin januari 2020 zes cijfers (in euro's) aan cryptocurrency hadden verhandeld.

 

 

De agenten stelden ook vast dat de verdachte sinds januari 2020 26 drugspakketten met drugs had besteld en ontvangen van een Nederlandse darkweb-verkoper op een geheime marktplaats. De Duitse politie doet nu onderzoek naar de verkoper in kwestie. De 43-jarige werd aan het einde van de huiszoeking gearresteerd en vastgehouden in afwachting van het proces.


«   »