Voormalig Ethereum Foundation-lid Virgil Griffith is in hechtenis genomen nadat hij de voorwaarden van zijn borgtocht had geschonden door in te loggen op zijn Coinbase-account.

Published on 16 August 2021 at 13:08

Griffith, een bekende Ethereum-ontwikkelaar, schond de voorwaarden van zijn borgtochtvoorwaarden door te proberen toegang te krijgen tot zijn bevroren Coinbase-account. De rekening bevatte activa ter waarde van bijna $ 1 miljoen, volgens gerechtelijke documenten.

 

Volgens het Federal Bureau of Investigation heeft Griffith geprobeerd om mensen in de Democratische Volksrepubliek Korea (DVK) te voorzien van informatie over het ontwijken van economische sancties en het witwassen van geld. Hij verstrekte deze informatie op de Pyongyang Blockchain and Cryptocurrency Conference in april 2019. Tijdens de conferentie besprak Griffith hoe blockchain en cryptocurrency door de DVK kunnen worden gebruikt om "onafhankelijkheid van het wereldwijde bankwezen te bereiken", waar de Amerikaanse regering zich uitdrukkelijk tegen verzet.

 

 

Griffith gaf het bovenstaande toe aan de FBI tijdens een interview. Hij toonde ook foto's van hemzelf in de DVK aan FBI-agenten en verstrekte de FBI-kranten en andere literatuur uit de DVK.

 

 

Na zijn arrestatie verleende een rechter uiteindelijk zijn borgtocht. De strikte borgtochtvoorwaarden omvatten een bepaling die Griffith verbood toegang te krijgen tot zijn accounts op cryptocurrency-uitwisselingen, waaronder Coinbase. Aanklagers verklaarden dat Griffith's een vluchtrisico vormde vanwege de toenemende waarde van Ethereum.

 

De regering schreef in een brief aan de rechtbank:

[O]n of omstreeks 3 mei 2021 stuurde de beklaagde een elektronisch bericht via een online platform naar een in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling (“de Exchange”), waarin hij in het relevante deel verklaarde: Ik neem aan dat mijn account beperkt was vanwege de hangende proces tegen mij. Mijn advocaten vertellen me nu dat het voor mij is toegestaan ​​om toegang te krijgen tot mijn cryptocurrency op [de Exchange]. . . . Gerelateerd: ik moet de 2FA [tweefactorauthenticatie] verwijderen omdat de FBI mijn apparaten heeft weggenomen. Op 2 juni 2021 vaardigde de rechtbank een bevel uit waarin de procesdatum werd vastgesteld op 21 september 2021.

 

 

Ongeveer twee weken later, op of omstreeks 19 juni 2021, drong de beklaagde aan op de Exchange om toegang te krijgen tot zijn bevroren cryptocurrency-account en schreef hij naar de Exchange dat hij "nog steeds assistentie nodig had" om toegang te krijgen tot de account. De regering begrijpt dat de activa op dit cryptocurrency-account bijna $ 1 miljoen waard zijn.

 

 

The exchange 

Na de ontdekking van deze pogingen om toegang te krijgen tot de bevroren tegoeden, waarvan de regering vernam via de beurs [1] en het onderzoek voortzet, nam de regering contact op met de verdediging. De raadslieden van de verdediging erkenden dat zij op de hoogte waren van de bovenstaande berichten en gaven aan dat zij van mening waren dat de beklaagde in overeenstemming met hun juridisch advies had gehandeld. Zonder afstand te doen van enig toepasselijk voorrecht, probeerde de raadsman hun standpunt aan de regering uit te leggen en de acties van de beklaagde te rechtvaardigen, ondanks het duidelijke verbod op toegang tot een van de cryptocurrency-accounts van de beklaagde. Meest recentelijk, op 2 juli 2021, beweerden de heer Klein en mevrouw Axel tegenover de regering dat de berichten naar de Exchange niet door de beklaagde waren verzonden, maar eerder door de ouder van de beklaagde en dat deze activiteit was geautoriseerd door de diensten van de beklaagde. officier in Alabama (de “Pretrial Services Officer”).

 

 

De regering sprak met de Pretrial Services Officer, die verklaarde dat hij de ouders van de beklaagde geen toestemming had gegeven om toegang te krijgen tot de cryptocurrency-accounts van de beklaagde en dat toegang tot een cryptocurrency-account bij gerechtelijk bevel verboden was. De beweerde rechtvaardigingen van de verdediging bieden geen geldige verklaring voor het gedrag van de verdachte. De aanzienlijke cryptocurrency-activa van de beklaagde en zijn totale gebrek aan transparantie met betrekking tot zijn financiële bezit aan Pretrial Services zijn primaire componenten van het ernstige vluchtrisico dat hij sinds het begin van deze zaak heeft gepresenteerd.

 

 

De regering maakte bezwaar tegen de uitbreiding van het verzoek van Griffith om uitgebreide reisrechten. De regering heeft specifiek bezwaar gemaakt omdat:

de gedaagde bezit aanzienlijke cryptocurrency-activa op niet-gespecificeerde beurzen die toegankelijk zijn via internet;
de regering en de pre-trial services hebben nooit een volledig rapport ontvangen van de financiële bezittingen van de verdachte, waardoor het onmogelijk is om te beoordelen of de waarde van de obligatie voldoende betekenisvol is voor de verdachte, en
vanwege de torenhoge prijs van de cryptocurrency, inclusief ether, bezit de beklaagde waarschijnlijk miljoenen dollars aan ongedocumenteerde rijkdom die de omvang en betekenis van zijn obligatie in het niet doen.

 

 

Coinbase heeft de regering op de hoogte gebracht dat Griffith had geprobeerd toegang te krijgen tot zijn account.

 

 

Griffith is opnieuw in hechtenis.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.