Australische politie heeft $ 8,5 miljoen aan cryptovaluta in beslag genomen

Published on 23 August 2021 at 13:52

De politie in Victoria, Australië, heeft cryptocurrency ter waarde van meer dan $ 6 miljoen in beslag genomen tijdens een onderzoek naar drugshandel op het darkweb.

Tijdens een onderzoek naar een vermoedelijke darkweb-drugshandelring, nam de politie van Victoria $ 8,5 miljoen aan cryptocurrency in beslag. De cryptocurrency heeft links naar Silk Road-verkopers, beweerden de autoriteiten.

 

 

De politie arresteerde de Preston-man nadat hij een van zijn eigendommen had doorzocht.

Eerder dit jaar stuurde het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation een tip naar wetshandhavers in Australië over vermoedelijke darkweb-verkopers in Australië. De politie van Victoria identificeerde ten minste twee verdachten: een 31-jarige vrouw uit Kinglake en een 30-jarige man uit Preston. Volgens de politie zijn de twee partners.

 

 

Onderzoekers voerden op 19 augustus 2021 huiszoekingsbevelen uit bij meerdere panden. Tijdens deze zoekopdrachten ontdekte en nam de politie een recordbedrag van $ 8,49 miljoen aan cryptocurrency in beslag. Australische nieuwszenders melden dat de in beslag genomen cryptocurrency Bitcoin is. De huiszoekingen leidden ook tot de inbeslagname van niet nader genoemde hoeveelheden cannabis, psilocine, MDMA, niet nader genoemde medicijnen op recept, evenals wit poeder en kristallen waarvan wordt aangenomen dat het drugs zijn. Naast de smokkelwaar en cryptocurrency nam de politie ook verschillende activa in beslag, waaronder twee eigendommen met een waarde van bijna $ 2 miljoen, een Toyota Prado, een Volkswagen T-Cross en ongeveer $ 2,6 miljoen contant geld.

 

 

Commandant Frewen beschreef de verdachten als "in alle opzichten vrij onopvallend".

Tijdens de aankondiging van de resultaten van het onderzoek zei commandant Mick Frewen:

“Dit is de 21e-eeuwse versie van drugshandel en het witwassen van geld, waarbij criminelen technologie gebruiken om enorme hoeveelheden gemeenschapsschade en ellende aan te richten. De politie werkt actief aan deze fora en ontvangt informatie van een breed scala aan bronnen, waaronder onze Australische en internationale wetshandhavingspartners. Er kan een perceptie zijn dat online drugshandel een veiligere optie is of een optie die minder snel tot detectie leidt vanwege relatieve anonimiteit, maar dit resultaat benadrukt dat dit niet het geval is.

 

 

Commandant Frewen zei dat het onderzoek naar de vermeende drugshandelactiviteit "enige tijd" zal duren vanwege de complexiteit van de zaak en het feit dat de FBI de Zijderoute bijna acht jaar geleden heeft stilgelegd.

Het onderzoek naar de omvang van de drugshandel is gaande.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.