Bitcoin-mining wordt binnenkort 12% moeilijker, maar Amerikaanse miners hebben al veel gewonnen in Q3

Published on 24 August 2021 at 13:11

De netwerkmoeilijkheid van Bitcoin zal naar verwachting een groei met dubbele cijfers opnemen, aangezien de hash-snelheid langzaam herstelt.

Maar Noord-Amerikaanse bitcoin-mijnbouwbedrijven zijn al klaar om nieuwe productierecords te zien in het derde kwartaal - en we zijn pas halverwege.

 

De mijnbouwmoeilijkheid van Bitcoin zal een groei met dubbele cijfers registreren naarmate de hash-snelheid van het netwerk zich herstelt. Op basis van de huidige blokproductie-intervallen, wordt verwacht dat de volgende aanpassing van de mijnbouwmoeilijkheid binnen ongeveer 24 uur zal plaatsvinden met een toename van 12%.

 

 

Dit komt omdat de hash-snelheid van bitcoin zich herstelt na de sluiting van de cryptomining in China. De zevendaagse gemiddelde hashkracht die 's werelds grootste blockchain beveiligt, houdt momenteel ongeveer 126 exahashes per seconde (EH/s) vast. Dat is meer dan 20% hoger dan eind juli, toen het netwerk begon te herstellen, en 40% meer dan het recente dieptepunt van 90 EH/s begin juli. Dat gezegd hebbende, is de zevendaagse gemiddelde hash-snelheid van bitcoin op dit moment nog steeds 30% lager dan de piek van 180 EH/s voorafgaand aan China's hardhandig optreden medio mei.

 

 

Bitcoin-mijnwerkers genieten een groter deel van de taart
Na China's hardhandig optreden tegen cryptomining en de daling van de hash-snelheid, hebben bitcoin-mijnwerkers elders in de wereld een veel groter aandeel in de miljardenmarkt gehad.

 

 

Grote Noord-Amerikaanse bitcoin-mijnbouwbedrijven hebben vorige week recordwinsten voor het tweede kwartaal gepubliceerd en ze zijn klaar om de driemaandelijkse productierecords in het derde kwartaal te blijven breken, ondanks de sprong van de mijnbouwproblemen van het netwerk. The Block heeft eerder gemeld dat verschillende grootste bitcoin-mijnbouwbedrijven in de VS en Canada in juli gemiddeld 58% meer bitcoin hadden gedolven dan in juni dankzij de sluiting van hun Chinese rivalen.

 

 

Maar deze bedrijven zien nog meer succes. Uit openbare gegevens blijkt dat de gewonnen beloningen van Riot Blockchain, Marathon, Bitfarm, Hut8, Argo en CleanSpark in juli alleen al ongeveer de helft van hun productie in het hele tweede kwartaal van dit jaar waren.

 

 

Verder blijkt uit on-chain-gegevens dat Mara Pool, de eigen bitcoin-miningpool die eigendom is van Marathon Digital Mining, een van de twee beste bitcoin-mijnwerkers in Noord-Amerika, tot nu toe al 51 blokken heeft gedolven in augustus. Dat betekent dat de blokbeloningen van Marathon deze maand zijn gestegen tot ten minste 324 bitcoin, inclusief bloksubsidies en transactiekosten. Met 442 bitcoin gedolven in juli, heeft de Q3-productie die in Q2 overtroffen.

 

 

Ondertussen is het gecombineerde marktaandeel van de bovengenoemde zes beursgenoteerde bitcoin-mijnwerkers van de totale bitcoin-beloningen die voor het grijpen liggen, gestegen van 2,51% in Q1 tot 3,99% in Q2 en 6,93% in juli.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.