Bitcoin-transacties blijven laag ondanks prijsstijging

Published on 24 August 2021 at 13:19

De on-chainactiviteit van Bitcoin daalde zo laag na de crash van de cryptomarkt in mei 2021 en is sindsdien niet meer boven dit niveau gestegen.

Ondanks dat de prijs van Bitcoin (BTC) de afgelopen 30 dagen met 45% is gestegen, verplaatsen beleggers in cryptocurrency hun bezit niet, volgens nieuwe gegevens.

 

 

Blockchain-analyseprovider Glassnode heeft maandag zijn nieuwe "The Week On Chain" -rapport uitgebracht, waarbij hij opmerkt dat Bitcoin is blijven stijgen naar nieuwe hoogtepunten van meerdere maanden, ondanks divergentie in on-chain-activiteit tijdens de week die eindigde op 23 augustus.

 

 

Het rapport ontdekte dat Bitcoin on-chain-activiteit, zoals het aantal door entiteiten gecorrigeerde transacties, nog steeds niet heeft gereageerd op de aanhoudende bullish actie en op historisch lage niveaus van tussen de 175.000 en 200.000 dagelijkse transacties blijft. De on-chainactiviteit van Bitcoin daalde zo laag na de crash van de cryptomarkt in mei 2021 en is sindsdien niet meer boven dit niveau gestegen.

 

 

Het aantal Bitcoin-transacties was de afgelopen vijf jaar slechts een paar keer zo laag, inclusief de bull run van 2016 tot 2017 waarin Bitcoin voor het eerst $ 20.000 bereikte. Hetzelfde niveau werd ook geregistreerd tijdens de bearmarkt van 2018 tot 2019, toen de Bitcoin-prijs met 85% kelderde vanaf het toenmalige hoogste punt ooit.

 

 

Ondanks een aanzienlijke discrepantie tussen stijgende prijzen en lage activiteit in de keten, is de algemene dynamiek van het aanbod behoorlijk optimistisch gebleven, meldde Glassnode. Deze week heeft het Bitcoin-aanbod van langetermijnhouders een recordhoogte van 12,69 miljoen BTC bereikt, waarmee het vorige record van oktober 2020 werd overtroffen.

 

 

Begin augustus meldde Glassnode dat de neerwaartse correctie van 50% van Bitcoin in mei misschien niet zo alarmerend is als in 2018 vanwege het sterke "hodling-gedrag".


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.