11% van de jonge Amerikanen heeft hun stimuleringscheques in crypto geïnvesteerd: enquête

Published on 24 August 2021 at 19:44

Jonge Amerikanen verkiezen crypto boven onderlinge activa en ETF's om hun stimuleringscheques te investeren.

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat meer dan een op de tien Amerikaanse burgers tussen 18 en 34 een deel van hun Covid-19-stimuluscheques heeft geïnvesteerd in crypto-activa.

 

 

Uitgevoerd door CNBC en onderzoeksbureau Momentive, ondervroeg het onderzoek 5.530 volwassenen en ontdekte dat 11% van de deelnemers aan het onderzoek cryptocurrency had gekocht met hun stimuleringsgeld.

 

 

Ongeveer de helft van de respondenten bleek hun stimuleringsgeld in brede zin naar beleggingen te hebben gesluisd: 15% zocht blootstelling aan aandelen, 9% belegde in beleggingsfondsen en 6% steunde exchange-traded funds (ETF's).

 

 

De meerderheid van de jonge Amerikanen lijkt optimistisch over de toekomstperspectieven van cryptocurrency, waarbij 60% van de deelnemers aan de enquête aangeeft dat ze digitale activa als een langetermijninvestering zien. Daarentegen beschreef 21% crypto als een kortetermijninvestering, terwijl 26% zei dat ze uit opwinding met de markt bezig waren.

 

 

De honger naar cryptogeld onder jonge Amerikanen lijkt ook te groeien, met een Harris-enquête die in maart werd uitgevoerd en die aangaf dat slechts 7,5% van de respondenten destijds hun stimuleringscheques in digitale activa had geïnvesteerd.

 

 

De Momentive Poll constateerde ook een toename van de investeringsinteresse onder millennials en Gen Zers in 2020. Uit het onderzoek bleek dat de meeste jonge Amerikanen mobiele handelsapps gebruikten om te beleggen, terwijl sociale media hun dominante bron van marktanalyses zijn.

 

 

Degenen die vorig jaar game genoeg waren om hun eerste stimuluscheque in crypto te investeren, oogsten mooie beloningen.

Volgens Bitcoin Stimulus zouden burgers die de eerste stimuleringscheques van $ 1.200 die op 15 april 2020 zijn uitgegeven in BTC volledig hebben geïnvesteerd, momenteel op meer dan $ 8.600 zitten - een winst van 620%.

 

 

Jonge crypto-investeerders in Australië zien ook aanzienlijke winsten uit hun cryptocurrency-investeringen.

Volgens een onderzoek onder Australiërs in opdracht van de lokale crypto-uitwisseling Swyftx, meldde 20% van de deelnemers die zich identificeerden als een millennial of Gen Xer, dat ze de afgelopen 12 maanden tienduizenden hebben geprofiteerd van crypto-investeringen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.