Vooruitlopend op de Bitcoin-wet: El Salvador stemt voor $ 150 miljoen BTC Trust

Published on 1 September 2021 at 13:09

De wetgevende vergadering van El Salvador heeft een lening voor economisch herstel van $ 500 miljoen omgeleid om een ​​Bitcoin Trust van $ 150 miljoen te creëren.

De regering van El Salvador stemde voor het creëren van een Bitcoin Trust van $ 150 miljoen. Zijn rol: BTC omzetten in USD, zodat de lokale bevolking hun blootstelling aan cryptocurrency in evenwicht kan brengen. Het initiatief komt minder dan een week voordat het Latijns-Amerikaanse land bitcoin als wettig betaalmiddel gaat gebruiken.

 

Voorbereiden op de BTC-adoptie
De Wetgevende Vergadering van El Salvador zal de cryptocurrency-infrastructuur ontwikkelen door een Bitcoin Trust van $ 150 miljoen te creëren. Het zal conversies van BTC naar Amerikaanse dollars vergemakkelijken voorafgaand aan de geplande invoering van het digitale activum als wettig betaalmiddel op 7 september door het land. De ambtenaren keurden het nieuwe wetsvoorstel goed met een beslissing van een supermeerderheid: 64 stemden voor en 14 waren tegen.

 

De Ontwikkelingsbank van El Salvador (Bandesal) wordt de instelling die verantwoordelijk is voor de $ 150 miljoen Trust. María Luisa Hayém Brevé - de minister van Economische Zaken - zei dat de regering het bedrag van het fonds indien nodig zou kunnen verhogen. Het is vermeldenswaard dat de $ 150 miljoen zou worden omgeleid van een lening van $ 500 miljoen die eerder was verstrekt voor economisch herstel.

 

Ondanks de verzekering dat de aanstaande invoering van BTC El Salvador financiële voordelen zou garanderen, zag president Bukele onlangs enige onrust in zijn land. Zoals CryptoPotato meldde, gingen sommige lokale bewoners de straat op om te demonstreren tegen het besluit van de regering om de primaire cryptocurrency als wettig betaalmiddel te accepteren.

 

Hayém Brevé legde uit dat de angst en twijfel onder Salvadoranen normaal is, aangezien het initiatief nieuw en onontgonnen is. Ze prees El Salvador echter als de 'voorhoede van financiële technologie', die de rest van de wereld momenteel observeert. Met betrekking tot de Chivo-portemonnee waarmee burgers BTC automatisch naar USD kunnen converteren, voegde ze eraan toe:

“We hebben verschillende teams in het gebied om de bevolking te laten zien hoe ze de Chivo Wallet moeten gebruiken. We hebben een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld zodat alle Salvadoranen deze cryptocurrency kunnen leren gebruiken.”

 


El Salvador werd populair vanwege BTC
Hoewel het nog steeds onbekend is hoe het accepteren van bitcoin als wettig betaalmiddel het land zou beïnvloeden, is één ding zeker: de verhuizing heeft zijn populariteit aanzienlijk vergroot.

De wereldwijde Google-zoekopdrachten naar El Salvador schoten omhoog in juni toen de natie officieel haar beslissing aankondigde. Ze bereikten zelfs een nieuw jaarlijks hoogtepunt – een serieuze prestatie voor een klein land dat al jaren worstelt met corruptie en hoge armoedecijfers.

Het is vermeldenswaard dat het zoeken naar bitcoin, dat medio mei naar een nieuw hoogtepunt ging na de aankondiging van Tesla en Elon Musk, ook piekte in deze historische week voor El Salvador.
«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.