Donald Trump zegt dat crypto een potentiële ramp is die staat gebeuren

Published on 1 September 2021 at 13:22

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zich deze week uitgesproken over cryptocurrencies

Donald Trump is geen fan van crypto-activa; dat heeft hij zelf ook meermaals gezegd. De ex-president van de miljardair heeft zich uitgesproken over digitale activa tijdens een interview op Fox Business 'Varney & Co'. op dinsdag.

 

"Ik hou van de valuta van de Verenigde Staten", zei Trump tegen gastheer Stuart Varney terwijl de vernietigende anti-crypto-opmerkingen stroomden. Investeren in crypto-activa is "mogelijk een ramp die staat te gebeuren", voegde hij eraan toe.

 

Fox Business meldde dat Trump van mening is dat cryptocurrencies “de Amerikaanse valuta schaden” en dat “we in onze valuta moeten investeren”.

 

Crypto of Greenback?
In juni bestempelde Trump Bitcoin als een "zwendel", waarbij hij het de schuld gaf van het afzwakken van de dollar. Hij verklaarde destijds:

 

“De munteenheid van deze wereld zou de dollar moeten zijn. En ik denk niet dat we alle Bitcoins van de wereld moeten hebben. Ik vind dat ze ze heel, heel hoog moeten reguleren. Het haalt de voorsprong van de dollar en het belang van de dollar weg.”
Deze week zei Trump eenvoudigweg: "het kan nep zijn", verwijzend naar Bitcoin en crypto, wat zijn go-to-antwoord lijkt te zijn voor alles waar de man het niet mee eens is.

 

De USD heeft het afgelopen jaar helemaal niet goed gepresteerd. Volgens de Wall Street Journal Dollar Index (DXY) bevindt het zich op dezelfde plaats als vorig jaar rond deze tijd. De index meet de waarde van de dollar ten opzichte van 16 vreemde valuta.

 

Het tegenargument
De USD is 's werelds reserve-fiat-valuta, maar is zelf verre van stabiel en kan ook als een "potentiële ramp" worden beschouwd als verschillende factoren worden overwogen.

 

Sinds de Covid-pandemie begin 2020 begon, heeft de Federal Reserve biljoenen dollars gedrukt voor stimuleringspakketten en kwantitatieve versoepeling. Hoe meer geld er in het monetaire systeem wordt geïnjecteerd, hoe lager de waarde van elke dollar. Koppel dat aan nulrentetarieven en een inflatie van 5,4%, en het belooft niet veel goeds voor de kostbare dollar van Trump.

 

Vorige maand werd gemeld dat de balans van de Fed, of activa en passiva, $ 8 biljoen bedroeg en zou blijven groeien. Het merendeel van die verplichtingen zijn de dollarbiljetten die de centrale bank in omloop brengt om activa te kopen, zoals 120 miljard dollar per maand aan obligaties en door hypotheken gedekte waardepapieren.

 

Herstel van de pandemie zal vele jaren, misschien tientallen jaren duren, dus de ramp die wacht om te gebeuren, zou wel eens het gevolg kunnen zijn van fiat-valuta's en monetaire manipulatie door de centrale bank.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.