Bitcoin-adoptie in El Salvador: de meerderheid van de mensen wil de cryptocurrency niet, opiniepeilingen

Published on 6 September 2021 at 13:13

El Salvador zal de cryptocurrency op 7 september formaliseren als wettig betaalmiddel.

Bitcoin-adoptie in El Salvador: de meerderheid van de mensen wil de cryptocurrency niet, opiniepeilingen
Een straatverkoper in de buurt van een kar met stickers die deel uitmaken van de campagne tegen het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel

 

 

HOOGTEPUNTEN
9 van de 10 mensen hadden geen duidelijk begrip van Bitcoin
7 op de 10 mensen vonden dat wetgevers de wet moesten intrekken
De meeste Salvadoranen denken dat de rijken de belangrijkste begunstigden zullen zijn
De meeste Salvadoranen zijn het niet eens met het besluit van de regering om Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken, velen zijn zich niet bewust van het gebruik van de digitale valuta en wantrouwen het project, zo bleek donderdag uit een peiling van de Central American University (UCA).

 

 

Minstens 67,9 procent van de 1.281 ondervraagde mensen zei dat ze het oneens of sterk oneens waren met het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel, aldus de peiling van UCA, een jezuïetenuniversiteit in El Salvador. Iets meer dan 32 procent van de mensen zei dat ze het op een bepaald niveau eens waren.

 

 

De studie werd uitgegeven dagen voordat de regering de cryptocurrency op 7 september als wettig betaalmiddel zou formaliseren in El Salvador, een plan aangekondigd door president Nayib Bukele in juni. Overmakingskosten Sleutel tot het gebruik van het Salvadoraanse Bitcoin-plan: ontwikkelingsbank
Uit de peiling van UCA, uitgevoerd in augustus, bleek ook dat 9 van de 10 mensen geen duidelijk begrip hadden van Bitcoin, en 8 van de 10 zeiden dat ze weinig of geen vertrouwen hadden in het gebruik ervan. Bitcoin-prijs in India bedroeg Rs. 37,8 lakhs vanaf 13.00 uur IST op 3 september.

 

 

De meeste mensen, 7 van de 10, vonden dat wetgevers de wet zouden moeten intrekken die het een wettig betaalmiddel maakt.

"Wat we in dit onderzoek kunnen zien, naast deze brede afwijzing van de implementatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, is dat we voor het eerst een significant meningsverschil hebben gevonden tussen de bevolking en de beslissingen die worden genomen door de Wetgevende Vergadering en de president, ", zei UCA-decaan Andreu Oliva.

 

 

Grote Salvadoraanse meerderheid is sceptisch over Bitcoin als standaardvaluta: opiniepeiling
De regering reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar op de peiling. Bukele en zijn regering hebben de maatregel gepresenteerd als een manier om banen en economische ontwikkeling te stimuleren door El Salvador minder afhankelijk te maken van Amerikaanse dollars, het huidige wettige betaalmiddel.

 

 

Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste Salvadoranen denken dat de belangrijkste begunstigden de rijken, buitenlandse investeerders, de overheid en bedrijfsleiders zullen zijn.

 

"Er is veel bezorgdheid over de mogelijke negatieve effecten van het gebruik van Bitcoin", zegt Oliva.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.