Malta: man probeerde een wapen te kopen op het Darkweb

Published on 6 September 2021 at 13:23

Yorgen Fenech, een zakenman in Malta, zal naar verwachting worden aangeklaagd in verband met vermeende aankopen van darkweb-vuurwapens, volgens lokale nieuwszenders.

Fenech, die is beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op de journalist Caruana Galizia, zou een darkweb-verkoper hebben betaald voor vuurwapens en munitie.

 

 

De Maltese autoriteiten onthulden dat Fenech een bestelling voor een vuurwapen had geplaatst via de Berlusconi darkweb-marktplaats. De koper had een adres van Fenech en de naam van de vader van Fenech als ontvanger gebruikt. De politie was van plan het pistool gecontroleerd af te leveren, maar de Italiaanse wetshandhavers verstoorden onbedoeld hun plan door de markt over te nemen. The Times of Malta heeft in één artikel gemeld dat Fenech had geprobeerd "een revolver, munitie en onderdrukker" te kopen. Dit is natuurlijk belachelijk; revolvers hebben een opening tussen de cilinder en de forcerende kegel, waardoor gassen kunnen ontsnappen aan het achterste uiteinde van de loop. Een ander artikel meldde dat Fenech "een Glock-pistool en geluiddemper, twee Scorpion automatische aanvalsgeweren, ongeveer 800 munitie en twee granaten" had gekocht.

 

 

De laatste aankoop, hoe belachelijk het ook klinkt, lijkt veel redelijker dan een revolver en een onderdrukker.

Op dezelfde dag als de vermeende aankoop van een vuurwapen, zou Fenech via het darkweb contact hebben opgenomen met een vermeende hacker in een poging toegang te krijgen tot de mobiele telefoon van een niet-geïdentificeerd doelwit. Assistent-procureur-generaal Philip Galea Farrugia zei dat Fenech alles met Bitcoin had gekocht.

 

 

Een lokaal onderzoek richt zich op een transactie van $ 50.000 die in januari 2019 is gedaan met een van de portemonnees van Fenech naar een verkoper op Wall Street Market. Wetshandhavers hebben nog niet vastgesteld wat Fenech had geprobeerd te kopen voor $ 50.000.

The Times of Malta beschrijft het onderzoek en de marktplaats:

In het bijzonder onderzoekt het politieonderzoek ook pogingen tot aankopen die zijn getraceerd tussen Fenech en handelaren op een inmiddels ter ziele gegane site, die bekend staat als Wall Street Market, een handelsplatform dat verbonden is met wereldwijde terroristische groeperingen.

Van nature.

 

 

Fenech is naar verluidt ook gelinkt aan een andere transactie op Berlusconi of Wall Street Market. In april 2019 kocht een klant op een van die markten één gram van het gif kaliumcyanide voor $ 2.098. De politie lijkt berichten tussen de koper en de verkoper te hebben gelezen en heeft vernomen dat de koper het verzendadres heeft opgegeven van een adres dat eigendom is van Fenech.

 

 

Fenech zit sinds november 2019 in hechtenis in verband met de moord op Caruana Galizia. De autoriteiten denken dat Fenech de aanslag heeft georkestreerd en dat het onderzoek loopt.

 

 

Wetshandhavers hebben een griezelig vermogen om de aankoop van wapens van leveranciers op het darkweb te detecteren. Veel hiervan heeft natuurlijk te maken met het feit dat wetshandhavers zich voordoen als wapenverkopers.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.