Bitcoin-transacties lijken op ruiltrades, zegt de gouverneur van de Bank of Mexico

Published on 10 September 2021 at 11:47

Gouverneur Díaz de León zei dat Bitcoin lijkt op "een dimensie van edele metalen" in vergelijking met het fiatgeld van de centrale bank.

De gouverneur van de Bank of Mexico, Alejandro Díaz de León, verwierp de positie van Bitcoin (BTC) als een betrouwbaar wettig betaalmiddel en noemde prijsvolatiliteit een belangrijke wegversperring naar volwaardige acceptatie. Gouverneur Díaz de León zei in een interview met Reuters dat de positie van Bitcoin in het huidige financiële systeem lijkt op "een dimensie van edele metalen" in vergelijking met het fiatgeld van de centrale bank.

 

 

In schril contrast met de reguliere Bitcoin-adoptie van El Salvador, waarbij bedrijven betalingen in Bitcoin moeten accepteren, stelde de chef van de centrale bank van Mexico vraagtekens bij de positie van Bitcoin als een levensvatbaar wettig betaalmiddel: "Degene die bitcoin ontvangt in ruil voor een goed of dienst, wij geloven dat (transactie) meer verwant is aan ruilhandel, omdat die persoon een goed voor een goed ruilt, maar niet echt geld voor een goed."
Díaz de León benadrukte ook het inherente risico van dagelijkse prijsvolatiliteit bij het omgaan met cryptocurrencies. Toevallig was de Salvadoraanse regering slechts één dag getuige van dit risico nadat ze Bitcoin als wettig betaalmiddel had erkend en de eerste 200 BTC ter waarde van $ 10,4 miljoen had gekocht op het moment van aankoop.

 

 

De president van El Salvador, Nayib Bukele, profiteerde van de situatie en kondigde de aankoop van meer Bitcoin aan tijdens de dip, wat resulteerde in een totaal bezit van 550 BTC. Volgens president Bukele heeft deze stap zijn regering "een miljoen aan gedrukt papier bespaard".

De gouverneur van de centrale bank van Mexico wees op de noodzaak van betrouwbaarheid in termen van betalingsuitvoeringen en waarde, waarbij hij zei: "mensen zullen niet willen dat hun koopkracht, hun salaris van de ene op de andere dag met 10% stijgt of daalt. Die volatiliteit voor koopkracht wil je niet. In die zin is het geen goede borging van waarde.”

 

 

Zoals Cointelegraph op 28 juni meldde, hebben autoriteiten van het Mexicaanse ministerie van Financiën een waarschuwing afgegeven tegen institutionele aanbiedingen met betrekking tot digitale valuta, waarbij de nadruk werd gelegd op risico's in verband met betalingen en waardeschommelingen.

De toezichthouders hebben ook gezegd dat geen enkele financiële instelling in het land bevoegd is "om openbare operaties uit te voeren en aan te bieden met virtuele activa", waaronder Bitcoin, Ether (ETH) en XRP.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.