Oekraïne neemt ontwerp-cryptowet aan, zelfs als het IMF alarm slaat

Published on 10 September 2021 at 11:56

Het land wil een gastvrije regelgeving creëren die buitenlandse cryptobeurzen zal aantrekken.

Het Oekraïense parlement heeft een wetsontwerp aangenomen dat cryptocurrencies en andere digitale activa in het land legaliseert en reguleert.

In een bijna unanieme stemming stemden in totaal 276 Oekraïense wetgevers op 8 september voor het wetsvoorstel en stuurden het rechtstreeks naar het bureau van president Volodymyr Zelensky.

 

 

Cryptocurrencies staan ​​op het punt een juridisch grijs gebied in Oekraïne te verlaten
De Verkhovna Rada, het parlement van Oekraïne, heeft officieel wetsvoorstel nr. 3637 over virtuele activa aangenomen, waarmee voor het eerst cryptocurrencies in het land wettelijk worden erkend. Hoewel digitale activa nooit als illegaal werden beschouwd, bevonden ze zich in een juridisch grijs gebied omdat ze door geen van de wetgevende machten van het land zijn erkend.

 

 

Het nieuwe wetsvoorstel van Oekraïne definieert digitale activa als immateriële activa uitgedrukt in de vorm van elektronische gegevens, zo blijkt uit een rapport van de Kiev Post. Het biedt ook gedetailleerde uitleg over wat digitale portemonnees en privésleutels zijn, aangezien deze termen nooit in Oekraïense wetgeving zijn gebruikt.

 

 

Het ministerie van Digitale Transformatie van het land zal worden belast met het toezicht op de implementatie van de nieuwe wet als deze wordt goedgekeurd door president Zelensky. Het ministerie zal ook werken aan "het begeleiden van de groei van de industrie" volgens bestaande normen die zijn ontwikkeld door de Financial Action Task Force on Money Laundering (FATF).

 

 

In tegenstelling tot de verhuizing van El Salvador deze week, erkent de nieuwe wet van Oekraïne cryptocurrencies echter niet als wettig betaalmiddel. Dit betekent dat Oekraïners cryptocurrencies niet als betaalmiddel kunnen gebruiken of ze kunnen inwisselen voor goederen en diensten - alleen de nationale valuta van het land, de hryvnia, kan daarvoor worden gebruikt.

 

 

Wat Oekraïners kunnen doen, is elk type cryptocurrency bezitten, uitwisselen en verhandelen met behulp van zowel lokale als buitenlandse valutaplatforms die in het land zijn geregistreerd. De wet zal het registreren veel gemakkelijker maken voor crypto-bedrijven, waarbij een bewijs van transparantie vereist is en een vergoeding die begint bij $3.100.

 

 

Mykhailo Fedorov, de Oekraïense minister van Digitale Transformatie, is van mening dat het reguleren van cryptocurrencies ze veiliger en aantrekkelijker zal maken voor mensen om in te investeren. Hij merkte ook op dat de wet deel uitmaakte van de poging van het land om zijn betalingsmarkt te moderniseren, zodat zijn Nationale Bank in staat om zijn eigen digitale valuta uit te geven, meldde CNN.

 

 

Vorige maand zei president Zelensky tijdens een officieel bezoek aan de VS dat het land een "legaal innovatieve markt voor virtuele activa" aan het opbouwen was die het belangrijkste verkoopargument voor buitenlandse investeringen zou zijn.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.