Hacker steelt $12 miljoen in wrapped bitcoin van DeFi-platform pNetwork

Published on 20 September 2021 at 12:56

DeFi-platform pNetwork werd gisteren aangevallen voor 277 bBTC - een versie van vwrapped bitcoin. Ze hebben een premie van $ 1,5 miljoen geboden om het geld terug te geven.

pNetwork, een cross-chain gedecentraliseerd finance (DeFi) protocol, kondigde zondag aan dat het een aanval had ondergaan en 277 pBTC verloor (ter waarde van meer dan $ 12 miljoen tegen huidige prijzen).

 

 

pBTC is een versie van wrapped bitcoin in het pNetwork-ecosysteem. Wrapped bitcoin is een token op een smart contract blockchain die wordt ondersteund door een gelijkwaardige hoeveelheid bitcoin. Het is zo gemaakt dat de bitcoin kan worden gebruikt in DeFi-protocollen, bijvoorbeeld om rendement te genereren. In dit geval bestaat de pBTC op verschillende blockchains, waaronder Ethereum en Binance Smart Chain (BSC).

 

 

pNetwork gaf geen details over hoe de aanval plaatsvond, maar zei dat een hacker een bug in zijn codebase kon gebruiken en pBTC uit de BSC-blockchain kon afvoeren. "De andere bruggen werden niet getroffen. Alle andere fondsen in het pNetwork zijn veilig", voegde het eraan toe.

 

 

De bug is geïdentificeerd en er is een oplossing voorgesteld voor beoordeling, aldus pNetwork. Het verwacht dat de bruggen over ongeveer 12 uur weer in de lucht zijn.

 

 

pNetwork zei dat het een bug bounty van $ 1,5 miljoen zal aanbieden aan de aanvaller als ze het gestolen geld teruggeven. "Het vinden van kwetsbaarheden maakt helaas deel uit van het spel, maar we willen allemaal dat het DeFi-ecosysteem blijft groeien, geld teruggeven is een stap in die richting", aldus het.

De prijs van pNetwork's governance-token PNT, dat draait op Binance Smart Chain, is de afgelopen 24 uur met meer dan 18% gedaald, volgens CoinGecko. PNT kost momenteel ongeveer $ 0,97.

 

 

Als een cross-chain DeFi-platform helpen pNetwork-validators om activa van de ene blockchain naar de andere te verplaatsen. Ze doen dit met behulp van ingepakte tokens, die ze 'pTokens' noemen. Het netwerk ondersteunt pTokens op zeven blockchains: Ethereum, BSC, EOS, Polygon, Telos, xDAI en Ultra.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.