Chinese crypto-exchange Huobi kijkt naar de wereld terwijl China de deur sluit voor crypto

Published on 27 September 2021 at 13:39

Huobi's gediversifieerde activiteiten buiten China bereikten bijna 70% in termen van handelsvolumes en zijn in opkomst, vertelt de mede-oprichter aan 
Doors of peking, China

De Chinese cryptocurrency-uitwisseling Huobi Global heeft de accountregistratie voor nieuwe klanten op het vasteland van China per 24 september stopgezet en zal de accounts voor bestaande Chinese gebruikers op het vasteland tegen 31 december sluiten, volgens een aankondiging op zondag.

De prijzen van het token van de beurs stortten in op het nieuws, waarbij het Huobi-token de afgelopen zeven dagen met 46% daalde, volgens CoinGecko-gegevens.

 

 

De zet van Huobi volgt op de aankondiging van China op vrijdag dat de handel in en mijnbouw in cryptocurrency verbiedt. "We zullen gebruikers informeren over de specifieke regelingen en details via officiële aankondigingen, e-mails, sms-berichten, enz.", aldus Huobi's aankondiging.

Hoewel dit niet de eerste keer is dat China de handel en mijnbouw in cryptovaluta verbiedt, weerspiegelen de laatste mededelingen – de meest gedetailleerde en uitgebreide tot nu toe – hoe cryptoregelgeving en handhavingsacties in het dichtstbevolkte land ter wereld met elke aankondiging worden aangescherpt en luidt de doodsklok voor de Chinese cryptocurrency-uitwisselingen zoals Huobi.

 

 

Huobi, een van 's werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingen, had zijn activiteiten en productaanbod in China al teruggeschroefd. In juli sloot Huobi zijn Beijing Huobi Network Technology Co. Ltd-entiteit en verscherpte het over-the-counter handelsbeperkingen. De beurs stopte in juni met het aanbieden van cryptoderivatenhandel aan gebruikers in China en Taiwan. De uitwisseling was ook gestopt met het hosten van Bitcoin-mijndiensten en het aanbieden van hefboomhandel.

 

 

De aankondiging van vrijdag was specifiek gericht op buitenlandse crypto-uitwisselingen zoals Huobi, die een groot Chinees gebruikersbestand hebben. In het bericht werd expliciet vermeld dat het aanbieden van cryptodiensten door buitenlandse beurzen aan Chinese ingezetenen illegaal is en – voor de eerste keer – het aanbieden van andere diensten, van marketing tot IT, aan dergelijke cryptobedrijven.

 

 

"Wij zijn van mening dat deze laatste aankondiging, gezamenlijk uitgegeven door de People's Bank of China en andere Chinese regelgevende instanties, moet worden nageleefd en dat de vereisten strikt moeten worden geïmplementeerd", aldus Du Jun, medeoprichter van Huobi Group, het moederbedrijf van de Huobi Global-beurs, vertelde Forkast.News in een e-mail.

 

 

"Huobi Global is al acht jaar actief, op een gegeven moment als de grootste beurs ter wereld qua handelsvolume", zei Du. “We hebben tientallen miljoenen gebruikers over de hele wereld kunnen verzamelen door vast te houden aan onze kernprincipes van compliance en veiligheid, en alle noodzakelijke acties te ondernemen om onze gebruikers en hun activa te beschermen. Daarom heeft Huobi Global, in overeenstemming met dergelijke principes, de beslissing genomen om tegen het einde van het jaar alle gebruikersaccounts op het vasteland van China geleidelijk te beëindigen.”

 

 

Volgens Du kunnen Huobi-klanten de komende maanden hun activa overzetten naar andere exchanges of wallets. Specifieke maatregelen en werkingsregels zullen in toekomstige aankondigingen worden uiteengezet. Gebruikers in andere landen en regio's buiten het vasteland van China worden niet beïnvloed.

 

 

Huobi's laatste stap om de accounts van zijn gebruikers op het vasteland van China te sluiten, zal de beurs waarschijnlijk op korte termijn hard treffen, maar het bedrijf is van plan zijn inspanningen op het gebied van naleving te verdubbelen en zijn internationale aanwezigheid te vergroten.

 

 

“Vanwege historische redenen hebben we een bepaald deel van ons gebruikersbestand op het vasteland van China. Het stopzetten van gebruikersaccounts op het Chinese vasteland zal op korte termijn een zekere impact hebben op de inkomsten van het bedrijf", zei Du. “De gediversifieerde activiteiten van Huobi buiten China hebben echter bijna 70% bereikt in termen van handelsvolumes, en dit aandeel neemt toe. Daarom verwachten we dat een eventuele kortetermijnimpact op de Huobi-inkomsten zal worden verzacht naarmate onze wereldwijde activiteiten blijven groeien.”

 

 

Huobi Global heeft een sterke groei laten zien in Zuidoost-Azië en Europa, zei Du, eraan toevoegend dat de bedrijfsactiviteiten van Huobi momenteel meer dan 140 landen op vijf continenten bestrijken. "Tegenwoordig beschikken we over legale bedrijfslicenties in verschillende landen en blijven we gediversifieerde bedrijven ontwikkelen door een combinatie van het uitbouwen van onze eigen lokale teams en samenwerking met lokale licentiepartners."


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.