Fosfaat zal Marokko in de nabije toekomst tot een super rijk land maken, David Karl

Published on 2 February 2022 at 21:29

David Karl is een professor aan de Hawaii University met vooruitstrevend onderzoek in milieustudies en ecologie hij gaf in 2015 een interview met het Spaanse el Mundo aan dat Marokko over een paar decennia tot de rijkste landen ter wereld zal behoren omdat het over de grootste fosfaatreserves ter wereld beschikt.

 

 

Volgens de Amerikaanse professor zal fosfaat tegen 2050 een zeldzaam mineraal worden, wat leidt tot verzurende prijzen die zelfs wereldoorlogen kunnen veroorzaken, zoals de wereld heeft gezien met de olie.
"De enige fosfor die op de planeet beschikbaar zal blijven, zal zich in Noord-Afrika bevinden, voornamelijk in Marokko", zei David Karl.

 


Hij waarschuwde ook dat er geen alternatieven zijn voor fosfor zoals het is met de olie, en het bijproduct van fosfaat zal met het verstrijken van de jaren een zeldzaam chemisch product worden. Voor hem heeft de wereld fosfaat nodig om grootschalige landbouwprojecten te realiseren en grootschalige productie te bereiken en daarom heeft iedereen fosfor nodig.

 


Hij ging verder met te zeggen dat naarmate fosfor schaarser wordt, alleen rijke landen het zich kunnen veroorloven om landbouwproducten te kopen en te produceren, waardoor er landen ontstaan ​​met fosfaatrijke landen.

 


David Karl is een professor aan de Hawaii University met vooruitstrevend onderzoek in milieustudies en ecologie. Hij heeft ook deelgenomen aan meer dan vijftig expedities, waaronder meer dan twintig naar Antarctica. Zijn werken richten zich meer op de koolstofcyclus van de oceaan, van fotosynthetische productie van organisch materiaal tot koolstofvastlegging in de diepzee. Hij is ook de ontvanger van de DuPont Industrial Biosciences Award in Applied and Environmental Microbiology, American Society for Microbiology, juni 2015.

 


Marokko is de grootste producent van fosfaat en zijn bijproducten ter wereld en herbergt 75 procent van de wereldreserves. De jaarlijkse inkomsten uit fosfaatproductie worden geschat op bijna $ 25 miljard. 

 

Vele Coinpower leden investeren graag in "schaarste", fosfaat is een absoluut schaars product, doe er je voordeel mee, zorg voor wat visie en kijk waar de wereld heen schruift.. 

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.