Het geheime wapen van Marokko

Published on 5 February 2022 at 15:55

We zien momenteel extreem veel globale machtsverschuivingen. Een land dat bijna niet wordt gezien en zwaar wordt onderschat is Marokko (mijn persoonlijke mening)

Wereld Marokkanen
De wereld Marokkanen kunnen er niet bij met hun hoofd dat Marokko zijn land grenzen heeft gesloten voor de wereld. Dit komt omdat de meeste mensen enkel kunnen denken in termen van “geld”. Ze begrijpen niet wat geld is dus dit gaat hun petje te boven, ze denken “als de grenzen dicht zijn komt er geen geld binnen bij Marokko”

 

 

VIPS bij de borders
Hebben wereld Marokkanen er weleens aan gedacht dat Marokko helemaal geen wereld Marokkanen nodig heeft om te kunnen functioneren? Dit gaat er bij hen niet in, ze zijn gewend om als VIP behandelt te worden zodra ze bij de grens van Marokko met hun rode paspoort staan te zwaaien en toeteren dat ze er langs willen.

 

 

Onmogelijk?
Wat ze voor onmogelijk hielden is toch gebeurt in 2020, Marokko sloot zijn land grenzen en niemand mocht er nog in en uit en dit houdt zich aan tot de dag van vandaag, (zal binnenkort wel weer open zijn) de Marokkaanse/Spaanse zeegrens is zelfs niet meer open geweest sinds toen!

 

 

We volgen alles op de voet
Ik volg de ontwikkelingen in Marokko natuurlijk omdat ik er zelf verblijf en er is mij iets heel erg opgevallen. Marokko heeft zijn pijlen gericht op heel iets anders en daarvoor hebben ze geen wereld Marokkanen nodig, sterker nog het verhaal zal komende jaren zelfs gaan omdraaien!

 

 

Bijzonder
Want ik vond het heel bijzonder dat Marokko deze stap heeft gemaakt, Marokko staat bekend om zijn afhankelijkheid van toerisme, maar dat sloten ze in 2020 gewoon compleet af.

 

 

Vervanger voor toerisme is er al
Wat ik denk is dat Marokko allang een vervanger voor de toeristen heeft gevonden ze bezitten namelijk 80% van de wereldwijde grondstof fosfaat, dit zegt mensen natuurlijk helemaal niks deze grondstof, en het was redelijk onbelangrijk toen alles nog werkte zoals het hoorde, maar toen de kunstmest supply problemen begonnen, veranderde de positie van Marokko compleet in de wereld. Waarom? Omdat fosfaat DE grondstof is voor kunstmest!

 

 

Wat is het gevolg van geen kunstmest:
“Without fertilizers, nature struggles to replenish the nutrients in the soil. When crops are harvested, important nutrients are removed from the soil, because they follow the crop and end up at the dinner table. If the soil is not replenished with nutrients through fertilizing, crop yields will deteriorate over time”

 

 

De grondstof voor kunstmest is fosfaat
“Van het gewonnen fosfaat wordt 80% gebruikt voor de productie van kunstmest. Fosfaat wordt in de mijnbouw gewonnen als fosfaatrots. De fosfaatgehalten in deze rots bedragen 25 tot 35%. In de meeste gevallen is een eenvoudige behandeling met zuren en verhitting voldoende om de fosfaat beschikbaar te maken voor gebruik.”

 

 

Super rich
De grondstof van de super rich is nu nog “olie” en de (meeste) landen die het bezitten zijn veranderd in super Staten. Maar daar komt dus verandering in.

 

 

Regeringen wereldwijd willen af van fossiele brandstoffen
“De Rijksoverheid wil het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, steenkool en aardolie, sterk verminderen. Daarom stimuleert de Rijksoverheid energiebesparing en de stapsgewijze overgang naar duurzame energie.”

-Zo zie je wat een bepaalde grondstof met een land kan doen, olie in dit geval!

 

 

China verbiedt kunstmest export
We zien dat wereldwijd wordt vertelt dat er te weinig voedsel is om de wereldbevolking te voeden, wat dus onmisbaar gaat worden is kunstmest en wat heeft China gedaan de grootste exporteur ter wereld van kunstmest? Ze verboden een paar weken geleden grote delen van de kunstmest export. Verklaring “omdat we zelf te weinig hebben voor ons eigen volk” en Rusland deed het zelfde.

 

 

Marokko is de leverancier
Maar deze landen kunnen veel landen buiten sluiten van hun kunstmest verbod maar Marokko zeker niet! Amerika, China, Rusland allemaal afhankelijk van de goodwill van Marokko om fosfaat te exporteren. De Fosfaat prijs zelf ligt momenteel redelijk laag als je weet wat er zich afspeelt in de wereld.

 

 

Sociale projecten Marokko in stroomversnelling
Als de wereld de voedsel massa productie wilt laten slagen wordt Marokko een van de belangrijkste spils in deze supply chain. Dit is iets wat mij heel erg opviel laatste maanden. Ook zie je veel sociale projecten in Marokko opstarten momenteel voor de bevolking. We zien dat mensen dit niet serieus nemen maar dit komt omdat de meeste mensen weinig visie hebben en de wereld niet voor kunnen stellen over 20-30 jaar ze hebben enkel het vermogen om de wereld te zien zoals die nu is.

 

 

Extreme veranderingen op komst
Investeren in Marokko zou geen slecht idee zijn lijkt mij, ook al leven er nog veel mensen in armoede mijn verwachting is dat er extreme
Veranderingen op komst zijn, just a tip.

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.